Trending

Τι συμβαίνει με την Cosco;

Έντονη ήταν η έκπληξη των Ελλήνων ιθυνόντων όταν μαθεύτηκε σήμερα ότι ο Πρόεδρος της Cosco, που πριν λίγες ημέρες είχε κάνει επίσημες συναντήσεις με τα Κυβερνητικά κλιμάκια στην Ελλάδα για το κλείσιμο νέων συμφωνιών, αντικαθίσταται άρον-άρον.

Η επίσημη αιτιολογία που προβλήθηκε από τους Κινέζους αξιωματούχους ήταν ότι ο Κάπτεν Γουέι Τζιαφού έπρεπε να συνταξιοδοτηθεί. Και η ερώτηση είναι: γιατί τώρα;

Οι αιτίες και το παρασκήνιο φαίνεται να είναι αρκετό καθώς η ηλικία φαίνεται να μην είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα. Ο Κάπτεν Γουέι Τζιαφού είναι 63 ετών και ο αντικαταστάτης του, Μα Ζεχούα, ετών 60.

Όμως δεν πρέπει να διαφεύγει το γεγονός ότι τα τελευταία δύο χρόνια της διαχείρισης της εταιρίας από τον Κάπτεν Γουέι η Cosco είχε ζημιογόνα πορεία.

Τα ερωτήματα που προκύπτουν αυθόρμητα αφορούν και το κατά πόσο όλες αυτές οι κινεζικές επενδύσεις που συζητήθηκαν κατά το τελευταίο ταξίδι του στην Ελλάδα θα υλοποιηθούν, ή τίθενται και αυτά σε αμφισβήτηση;

Οι Κινέζοι αξιωματούχοι έσπευσαν να ξεκαθαρίσουν ότι οι αλλαγές στην ηγετική ομάδα της Cosco Group δεν θα επηρεάσουν το ενδιαφέρον τους για επενδύσεις στην Ελλάδα ενώ η ανάθεση του πόστου στον Μα Ζεχούα θεωρείται μόνιμη και όχι μεταβατική.

Οι επόμενοι μήνες θα δείξουν...
<-- Κάνοντας Like στη σελίδα μας στο Facebook ενημερώνεστε άμεσα για τα νέα άρθρα
Νεότερη Παλαιότερη