Trending

Ο επιχειρηματίας πίσω από την "έξυπνη σίτα" και το "pretty bra" [video]

Μόνο από σπόντα μπορεί κάποιος τηλεθεατής να μην έχει παρακολουθήσει την 4λεπτη διαφήμιση που στην κυριολεξία βομβάρδισε το κοινό για την "έξυπνη σίτα" αλλά και το "pretty bra". Απορίας άξιο του πόσο είναι το διαφημιστικό budget της επιχείρησης για να πληρώνει τόσο μεγάλες και συχνές διαφημίσεις σε μεγάλα κανάλια. 

Οι Βαγγέλης Στολάκης και Λευτέρης Ζαβλιάρης έψαξαν να βρουν τον επιχειρηματία πίσω από την έξυπνη σίτα και κατέθεσαν τα ευρήματά τους σε άρθρο από το οποίο ακολουθούν αποσπάσματα:
"Ξεκίνησε ως βιοτέχνης, εξελίχθηκε σε «ταβερνιάρη και ιδιοκτήτη σαντουϊτσάδικου» και σήμερα είναι πλέον γνωστός στο πανελλήνιο ως ο «βασιλιάς των σουτιέν» ή… «mister σίτα», όπως αναφέρει μαγαζάτορας στην περιοχή της Βαλαωρίτου. Ο άνθρωπος που πρωταγωνιστεί στα μεγάλης διάρκειας διαφημιστικά μηνύματα του Mega, του ANT1 και του ΣΚΑΪ ανήκει στη γενιά των τριαντάρηδων και κατάφερε σε πέντε μόλις χρόνια να εκδικηθεί τους Κινέζους που οδήγησαν σε «λουκέτο» την βιοτεχνία του πατέρα του με το ίδιο νόμισμα. Το κινέζικο προϊόν!

Ο λόγος για τον επιχειρηματία Στέλιο Τζιώτζιο που μαζί με τον πατέρα του Κώστα και τον αδερφό του έχουν δώσει ξανά ζωή στην εμπορική κίνηση της Βαλαωρίτου. Το «νούμερο 12» εκεί όπου βρίσκεται η οικογενειακή επιχείρηση «Diamant A.E.» έχει γίνει πόλος έλξης για τους Βορειοελλαδίτες και όχι μόνο καταναλωτές. «Προχτές μια κυρία ηλικιωμένη με ρώτησε που θα βρει τα… διάσημα σουτιέν. Παραξενεύτηκα γιατί πλέον οι περισσότεροι με ρωτούν για το μαγαζί του mister σίτα» εξηγεί καταστηματάρχης της περιοχής...."


"...Ο ίδιος ακούει στο όνομα… αυτοδημιούργητος! Βέρος Θεσσαλονικιός, μεγάλωσε στους Αμπελόκηπους, σήμερα μένει στο κέντρο ενώ η οικογένειά του διαθέτει σπίτι στο Ωραιόκαστρο."


"...Και μετά ήρθε το… telemarketing. Η εκδίκηση στους Κινέζους που οδήγησαν σε «λουκέτο» τη βιοτεχνία ήρθε από την… Κίνα, όπως τουλάχιστον αποδεικνύει ο αναγραφόμενος στις συσκευασίας των προϊόντων που προμηθεύεται ο κ. Τζιώτζιος, τόπος παρασκευής τους.  Πρώτα η οζονοθεραπεία, ακολούθησε το πιεσόμετρο που μιλούσε ελληνικά. Σειρά πήραν οι μπάλες πλυσίματος της οποίες μάλιστα προωθούσε η παρουσιάστρια Βίκυ Χατζηβασιλείου, τα σουτιέν και τώρα η σίτα."

"...Στο μεταξύ, τα πρόστιμα για τα προϊόντα που πουλά πέφτουν… βροχή! Στις 2 Νοεμβρίου του 2011, επιβλήθηκαν από τη συγκεκριμένη Γενική Γραμματεία, πρόστιμα ύψους 60.000 ευρώ, για τη συσκευή που τροφοδοτούσε με όζον το πόσιμο νερό, ενώ ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων ζήτησε την απαγόρευση της εν λόγω διαφήμισης. Λίγους μήνες αργότερα, έγινε γνωστό πως οι «μπάλες πλυσίματος»… δεν έπλεναν! Μετά από καταγγελίες πολιτών, το Κέντρο Προστασίας Καταναλωτών απηύθυνε ερώτημα στη Γενική Γραμματεία Καταναλωτή και στις 30 Μαΐου 2012, η εν λόγω υπηρεσία αποφάνθηκε, επιβεβαιώνοντας τη μη αξιοπιστία του συγκεκριμένου προϊόντος."

Η Χριστίνα Ταχιάου προχώρησε και σε αυτοψία στο κατάστημα της εταιρίας στη Θεσσαλονίκη (αυτό που αναφέρει στη διαφήμιση). Τις εντυπώσεις της μετέφερε σε άρθρο από το οποίο και είναι τα αποσπάσματα που ακολουθούν:
"...Μετά ήρθε το Pretty Bra και, πρόσφατα, η έξυπνη σήτα, για τη διαφήμιση της οποίας μόνο καλά λόγια δεν έχετε. Διάβασα, δε, κι ένα ρεπορτάζ που αναπαράχθηκε από το σύμπαν, σύμφωνα με το οποίο οι ουρές στο κατάστημα της εταιρίας φτάνουν μέχρι τον Λευκό Πύργο κι είπα να πάω να δω.

Οδός Βαλαωρίτου, πρωί Παρασκευής, εκεί όπου το βράδυ γίνεται πανικός από κόσμο στα μπαρ. Μία ταμπέλα μ’ ένα κόκκινο 12 αναβοσβήνει στο νούμερο 12 της οδού. Δεν είδα κόσμο κι είπα ότι έκανα λάθος στο μαγαζί. Κάνω να πάω, μου φάνηκε ότι μπαίνω σε sex shop. Σκοτεινό μαγαζί, κούκλες βιτρίνας με Pretty Bra και Pretty Pants, αλλά, να! Αχτίδα φωτός η έξυπνη σήτα την οποία πρέπει να διαβείς για να μπεις στον ναό του sold out.


...Στο μεταξύ, κόσμος έμπαινε κόσμος έβγαινε. Όχι ουρές, ούτε συνωστισμός, αλλά συνέχεια κάποιος ζητούσε τη σήτα. Και τα Pretty τέτοια, πάντως, την είχαν τη ζήτησή τους. Έχω την εντύπωση ότι για δοκιμαστήρια χρησιμοποιούνταν άσχετοι χώροι κι είπα να ζητήσω να δοκιμάσω κι εγώ, αλλά τα εσώτερα δεν με ενέπνεαν για να προχωρήσω προς τα εκεί."


<-- Κάνοντας Like στη σελίδα μας στο Facebook ενημερώνεστε άμεσα για τα νέα άρθρα
Νεότερη Παλαιότερη