Trending

Ελληνίδα εφοπλίστρια διασώζει γερμανική τράπεζα

Και όμως, στον εφοπλιστικό χώρο η Ελλάδα πηγαίνει καλά.

Τρανό παράδειγμα αυτό της Ελληνίδας εφοπλίστριας Αγγελικής Φράγκου όπου με κίνηση ματ προχωρά στην αγορά 14 πλοίων από οφειλέτες και διασώζει γερμανική τράπεζα.

Οι εταιρίες Navios Maritime Holdings Inc, Navios Maritime Acquisition Corporation και Navios Maritime Partners LP, της Αγγελικής Φράγκου, κατέθεσαν δεσμευτική προσφορά για την απόκτηση 14 πλοίων από οφειλέτες της HSH Nordbank AG μέσω μίας νέας κοινοπραξίας, «Navios JV», σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση που αναφέρει η DealNews,

Τα 14 σκάφη περιλαμβάνουν επτά φορτηγά πλοία (dry balkers) και επτά πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων (container) με μέση ηλικία περίπου 4 ετών. Η συναλλαγή αναμένεται να ολοκληρωθεί το δεύτερο τρίμηνο του 2015.

Όπως σημείωσε η κ. Φράγκου αυτή «είναι η δεύτερη συναλλαγή με την HSH Nordbank και αναδεικνύει την ικανότητά μας να πραγματοποιούμε συμφωνίες σε ένα πολύ δύσκολο επιχειρηματικό περιβάλλον. Αυτές οι συναλλαγές μας διαφοροποιούν από τους ανταγωνιστές μας καθώς αποκτούμε μεγάλους στόλους με μικρό επενδυτικό κεφάλαιο και χωρίς dilution για τους μετόχους μας». Συνεχίζοντας η κ. Φράγκου σημείωσε ότι αυτή η δεύτερη συναλλαγή γίνεται σε πολύ χαμηλότερες τιμές σε σχέση με την πρώτη συναλλαγή, ενώ τόνισε ότι «ο στόλος είναι μεγαλύτερος και νεότερος».
<-- Κάνοντας Like στη σελίδα μας στο Facebook ενημερώνεστε άμεσα για τα νέα άρθρα
Νεότερη Παλαιότερη