Trending

Η άνοδος και η πτώση του ελληνικού Taxibeat

Η ελληνική startup Taxibeat μετά την ξαφνική και εκρηκτική ανάπτυξή της μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα φαίνεται να εμφανίζει σημάδια έντονης κάμψης τον τελευταίο καιρό.


Το Taxibeat έχοντας αντλήσει χρηματοδότηση εκατομμυρίων ευρώ έφτασε στο αποκορύφωμά του να αναπτύσσεται στην Βραζιλία, το Παρίσι, το Βουκουρέστι, το Όσλο, το Μεξικό, και τη Λίμα (Περού). Όμως μια σειρά από αντιδράσεις των τοπικών αγορών, των ανταγωνιστών σε αυτές αλλά και πιθανόν λάθος επιχειρηματικές αποφάσεις οδήγησαν στη σταδιακή αποχώρησή του Taxibeat από όλες τις ανωτέρω αγορές (πλην την Αθήνας και του Περού).

Παράλληλα, φήμες σαρώνουν την αγορά για πιθανή αδυναμία της επιχείρησης να κρατήσει τα ικανά στελέχη της και τη συχνή αλλαγή στελεχών.

Το Taxibeat, αντιμετωπίζοντας ισχυρότατο ανταγωνισμό και στην Ελληνική αγορά (Taxiplon, Uber, το συνδικάτο ταξί, κ.α.), προσπαθεί με συγκεκριμένες προωθητικές ενέργειες τον τελευταίο καιρό να ανακτήσει το χαμένο έδαφος. Έμφαση δίνεται στο στόχο της εταιρίας να μετατραπεί σε έναν ολοκληρωμένο φορέα μεταφοράς προσώπων και πραγμάτων. Ο χρόνος θα δείξει εάν ευοδωθούν οι προσπάθειες, όπως και σε κάθε επιχειρηματική κίνηση.
<-- Κάνοντας Like στη σελίδα μας στο Facebook ενημερώνεστε άμεσα για τα νέα άρθρα
Νεότερη Παλαιότερη