Trending

H Coca Cola Hellas κατέθεσε αγωγές κατά εργαζομένων της

Γράφει η Agnes L.


Η Coca Cola Hellas στρέφεται με μία σειρά αγωγών κατά εργαζομένων της και συγκεκριμένα εναντίον 26 μελών του ΔΣ και  του επιχειρησιακού σωματείου στη Θεσσαλονίκη καθώς και μελών της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργατοϋπαλλήλων Εμφιαλωμένων Ποτών (ΠΟΕΕΠ) για μποϊκοτάζ των προϊόντων της.

Η Πολυεθνική μετά την αγωγή της ζητά από τους εργαζόμενους το ποσό των 250.000 ευρώ ως αποζημίωση για ηθική βλάβη και δυσφήμιση. Από την πλευρά τους οι εργαζόμενοι υποστηρίζουν ότι τα προϊόντα της Coca Cola μετά από το κλείσιμο του εργοστασίου παράγονται στη Βουλγαρία κάτι που η Διοίκηση διέψευσε.

Η υπόθεση αφορά την απόλυση 33 εργαζομένων οι οποίοι απασχολούνταν στο τμήμα διακίνησης προϊόντων στη Θεσσαλονίκη και για τον αγώνα τους για την επαναλειτουργία του εργοστασίου και για την καμπάνια τους "Ούτε γουλιά". 

Η υπόθεση εκδικάστηκε την προηγούμενη Δευτέρα και αναμένεται εντός των ημερών η απόφαση. Αυτό συμβαίνει πρώτη φορά στην Ελλάδα, μεγάλος πολυεθνικός Όμιλος να φτάνει στο σημείο να κάνει αγωγές κατά των εργαζομένων ζητώντας μάλιστα και αποζημιώσεις.

Παράλληλα, με νέα αγωγή η Coca Cola Hellas ζητά αποζημίωση από τους εργαζόμενους το ποσό του 1 εκατομμυρίου ευρώ. Η εταιρεία το 2012 μετέφερε την έδρα της στην Ελβετία. Και το 2013 βγήκε από το Ελληνικό Χρηματιστήριο. Έκτοτε και για πάνω από ένα χρόνο οι εργαζόμενοι στο εργοστάσιο της συμπρωτεύουσας βρίσκονται σε απεργιακές κινητοποιήσεις συνεχίζοντας τον αγώνα τους καλώντας τους καταναλωτές σε μποϊκοτάζ των προϊόντων της πολυεθνικής. 
<-- Κάνοντας Like στη σελίδα μας στο Facebook ενημερώνεστε άμεσα για τα νέα άρθρα
Νεότερη Παλαιότερη