Trending

Ο επικρατέστερος για τη θέση του Προέδρου στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ)

Επόμενος πρόεδρος του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ), αντικαθιστώντας την Αναστασία Σακελλαρίου, όλα δείχνουν ότι θα είναι ο Γιώργος Μιχελής.

Η σχετική πρόταση έχει ήδη γίνει στον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, από το γραφείο του αντιπροέδρου της κυβέρνηης, Γιάννη Δραγασάκη, ο οποίος ήταν αυτός που τον είχε προτείνει και για τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδας. Ως γνωστόν, τότε «κόπηκε» στα τεστ της Ευρωπαικής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), γεγονός το οποίο είχε ως αποτέλεσμα στη θέση του να τοποθετηθεί ο κ. Δημήτρης Φραγκιαδάκης.

Ανάλογος φόβος, όμως δεν υπάρχει για τη θέση του προέδρου του ΤΧΣ, καθώς εν προκειμένω οι προϋποθέσεις είναι διαφορετικές και ο κ. Μιχελής της πληροί στο έπακρο. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι σχετικές ανακοινώσεις θα γίνουν άμεσα, καθώς η κυβέρνηση δίνει πολύ μεγάλη βαρύτητα σε αυτό το πόστο, το οποίο εκ των πραγμάτων είναι πολύ κρίσιμο.
Κι αυτό γιατί ελέγχει το σύνολο του τραπεζικού συστήματος της χώρας. Ο κ. Μιχελής είναι άνθρωπος εμπιστοσύνης της νέας κυβέρνησης, καθώς γνωρίζεται με τον κ. Δραγασάκη από τη δεκαετία του '80, οπότε πληρεί και αυτές τις προυποθέσεις.
Πηγή
<-- Κάνοντας Like στη σελίδα μας στο Facebook ενημερώνεστε άμεσα για τα νέα άρθρα
Νεότερη Παλαιότερη