Trending

Νέα τεράστια επένδυση στο Costa Navarino

Η ΤΕΜΕΣ ΑΕ που ελέγχει το Costa Navarino προχωρά στην υλοποίηση επενδυτικού προγράμματος 240 εκατομμυρίων ευρώ.

Σύμφωνα με την τελευταία εγκριθείσα τροποποίηση του επενδυτικού σχεδίου της εταιρείας, οι νέες επενδύσεις αφορούν την ανάπτυξη σύνθετου τουριστικού καταλύματος που περιλαμβάνει τη δημιουργία ενός ξενοδοχείου πέντε αστέρων, δυναμικότητας 300 κλινών, στην περιοχή Navarino Bay, καθώς και την ανέγερση επιπλωμένων κατοικιών δυναμικότητας 900 κλινών.

Επίσης, περιλαμβάνει την κατασκευή ενός γηπέδου γκολφ 18 οπών και διάφορα συμπληρωματικά οικήματα και κτήρια για την εξυπηρέτηση των κύριων υποδομών.

Το σχέδιο αυτό είναι συνέχεια της επένδυσης που προσέγγισε τα 500 εκατ. ευρώ και αφορά τα δύο ξενοδοχεία που λειτουργούν ήδη στο Navarino Dunes και δύο γήπεδα γκολφ, ένα στην περιοχή Navarino Dunes και ένα στην περιοχή Navarino Bay. Επίσης, η συγκεκριμένη συμφωνία έρχεται ως συνέχεια της στρατηγικής συνεργασίας που ανακοίνωσαν στο τέλος του 2104 η οικογένεια Κωνσταντακόπουλου με τον όμιλο Olayan.

Στο μεταξύ, στα 907,5 εκατ. ευρώ εκτιμάται η επίδραση της επένδυσης της Costa Navarino στην τοπική οικονομία από την έναρξη των εργασιών κατασκευής μέχρι και σήμερα, ενώ η δευτερογενής επίδραση των εσόδων της στη περιοχή της Μεσσηνίας για το 2014 ανέρχεται σε 117,4 εκατ. ευρώ. Αυτό αναφέρεται σε έρευνες του Ινστιτούτου Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΙΠΑ) και του Κέντρου Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών, που παρουσιάστηκαν στην τοπική εφημερίδα της Μεσσηνίας «Ελευθερία».

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι η δημιουργία του Costa Navarino έβαλε τη Μεσσηνία στον παγκόσμιο τουριστικό χάρτη, με αποτέλεσμα τη σημαντική αύξηση των επισκεπτών στην περιοχή. Το αεροδρόμιο της Καλαμάτας είναι από τα ταχύτερα αναπτυσσόμενα στην Ευρώπη, καθώς οι διεθνείς αφίξεις το 2014 παρουσίασαν αύξηση 91,22% σε σχέση με το 2013.
Πηγή
<-- Κάνοντας Like στη σελίδα μας στο Facebook ενημερώνεστε άμεσα για τα νέα άρθρα
Νεότερη Παλαιότερη