Trending

Ο πρώτος υπερ-υπολογιστής στην Ελλάδα

Γράφει η Agnes L.

Τον πρώτο της Υπερυπολογιστή αποκτά η Ελλάδα τον Ιούνιο. Στο κεντρικό του κτίριο στο Μαρούσι εγκαθίσταται το εθνικό σύστημα υψηλών επιδόσεων (High Performance Computer-HPC) με τη συνδρομή του Εθνικού Δικτύου Έρευνας και Τεχνολογίας (ΕΔΕΤ).

Η ΕΔΕΤ με την τεχνογνωσία που διαθέτει θα εξασφαλίζει την απρόσκοπτη λειτουργία της υποδομής και θα παρέχει συστηματική υποστήριξη στους χρήστες. Αυτή η νέα υποδομή θα ενσωματωθεί στο Ευρωπαϊκό οικοσύστημα υπερ-υπολογιστών φιλοδοξώντας να συμπεριληφθεί στους 200 ισχυρότερους υπολογιστές του κόσμου και να ενισχύσει τη  συμμετοχή της Ελλάδας στην πανευρωπαϊκή υποδομή PRECE (Partnership for Advanced Computing in Europe).

To σύστημα αναμένεται να συμβάλει στην ενίσχυση της Ελληνικής Επιστημονικής κοινότητας καλύπτοντας τις ανάγκες των Ελλήνων ερευνητών διευκολύνοντας την πρόσβασή τους στην Πανευρωπαϊκή υποδομή του PRACE.

Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα ''Αττική'' Άξονας Προτεραιότητας ''03 - ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας, της καινοτομίας και της ψηφιακής σύγκλισης'' και από το Ευρωπαϊκό ταμείο περιφερειακής ανάπτυξης (ΕΤΠΑ).
<-- Κάνοντας Like στη σελίδα μας στο Facebook ενημερώνεστε άμεσα για τα νέα άρθρα
Νεότερη Παλαιότερη