Trending

Σκάνδαλο ο μισθός της Ε.Παναρίτη στο ΔΝΤ

Γράφει η Agnes L.

Σφοδρές αντιδράσεις στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ και όχι μόνον έχει προκαλέσει η ανακοίνωση του Υπουργείου Οικονομικών για το διορισμό της Έλενας Παναρίτη ως εκπροσώπου της Ελλάδας στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Η κα Παναρίτη αντικαθιστά τον Πάνο Κατσάμπα.

Ο μισθός της κας Παναρίτη είναι πλέον 18.000 ευρώ συν έξοδα παράστασης. Το Υπουργείο αναφέρει ότι η επιλογή της έγινε μετά από εξέταση βιογραφικών και προφορική συνέντευξη από άτυπη επιτροπή υπό τον Υπουργό Οικονομικών στην οποία συμμετείχαν ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης, ο Υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης και ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών Ευκλείδης Τσακαλώτος. Πάντως στην ψηφοφορία που ακολούθησε υπήρξαν αρκετές διαρροές.

Η ίδια δηλώνει "Δεν είμαι Ελληνίς. Είμαι Αμερικανίς." Η κα Παναρίτη είναι Οικονομολόγος - Κοινωνική επιχειρηματίας.
Κατέχει πτυχίο Οικονομικής Επιστήμης από το Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος, Μεταπτυχιακά Διπλώματα σε Διεθνή Οικονομικά και Ευρωπαϊκές Σπουδές από το Πανεπιστήμιο Johns Hopkins στην Ιταλία και στις ΗΠΑ. Δίπλωμα του εκπαιδευτικού προγράμματος «Παγκόσμιες Χρηματοοικονομικές Αγορές και Κρίσεις» από το Πανεπιστήμιο Harvard στις ΗΠΑ. Μεταπτυχιακό Δίπλωμα στη Διοίκηση Επιχειρήσεων από το Πανεπιστήμιο INSEAD στη Γαλλία.
Έχει άριστη γνώση Αγγλικής, Ισπανικής, Γαλλικής και Ιταλικής. Βασική γνώση Γερμανικής.
Εξελέγη βουλευτής Επικρατείας με το ΠΑ.ΣΟ.Κ. στις εκλογές του 2009.
<-- Κάνοντας Like στη σελίδα μας στο Facebook ενημερώνεστε άμεσα για τα νέα άρθρα
Νεότερη Παλαιότερη