Trending

Στο μικροσκόπιο οι κινήσεις των τραπεζικών λογαριασμών των φορολογουμένων

Πολύ σύντομα ολοκληρώνεται το Σύστημα Μητρώων Τραπεζικών Λογαριασμών του υπουργείου Οικονομικών που θα δίνει τη δυνατότητα στους ελεγκτικούς μηχανισμούς να λαμβάνουν γνώση για τις αναλυτικές κινήσεις λογαριασμών φορολογουμένων, σύμφωνα με έγγραφο που διαβίβασε στη Βουλή η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών, Νάντια Βαλαβάνη.

Το συγκεκριμένο σύστημα σήμερα μπορεί να λαμβάνει εντός 24 ωρών ηλεκτρονική απάντηση από τις τράπεζες στα αιτήματα που διαβιβάζουν οι ελεγκτικοί μηχανισμοί για καταθετικούς λογαριασμούς που είχαν ή έχουν φορολογούμενοι την τελευταία δεκαετία. Όπως γίνεται γνωστό, δρομολογείται πλέον και η δεύτερη φάση του Συστήματος προκειμένου οι τράπεζες να στέλνουν και αναλυτικές κινήσεις λογαριασμών. 
Στην παρούσα φάση υπάρχει δυνατότητα υποβολής αιτήματος προς τα τραπεζικά ιδρύματα τα οποία εντός 24 ωρών αποστέλλουν ηλεκτρονικά απάντηση, για συγκεκριμένο ΑΦΜ που περιλαμβάνει τα στοιχεία των καταθετικών λογαριασμών που συμμετέχει ή συμμετείχε κατά την τελευταία 10ετία μαζί με τα τρέχοντα υπόλοιπά τους.
Δρομολογείται η δεύτερη φάση λειτουργίας του Συστήματος, σε συνεργασία με τα τραπεζικά ιδρύματα, με την οποία θα παρέχονται ηλεκτρονικά και οι αναλυτικές κινήσεις των τραπεζικών λογαριασμών. 
Πηγή
<-- Κάνοντας Like στη σελίδα μας στο Facebook ενημερώνεστε άμεσα για τα νέα άρθρα
Νεότερη Παλαιότερη