Trending

Θυμάστε το δωρεάν wi-fi; Μπήκε στο αρχείο

Μια από τις εξαγγελίες της προηγούμενης Κυβέρνησης και συγκεκριμένα του Αντώνη Σαμαρά που συγκέντρωσε ιδιαίτερη δημοσιότητα ήταν αυτή για δωρεάν wi-fi σε όλους τους πολίτες.

Ο αναπληρωτής υπουργός υποδομών Χρήστος Σπίτρζης αφού χαρακτήρισε την εξαγγελία αυτή λαϊκισμό είπε: «Υπήρχε ένα πρόγραμμα στην «Ψηφιακή Σύγκλιση» το οποίο προέβλεπε wi fi για έξι μήνες σε όλους τους Δήμους. Δεν είχε προβλεφθεί πουθενά ποιος θα το λειτουργήσει στη συνέχεια και ποιος θα έχει το κόστος, δεν είχε προβλεφθεί που θα φυλάσσονται οι μονάδες που θα βάλουμε στους Δήμους, ποιος θα είναι υπεύθυνος, άρα εγώ για να συμβάλλω και η Κυβέρνηση να συμβάλλει στο να ξαναγίνει πλιάτσικο στο δημόσιο χρήμα και στον εξοπλισμό που παίρνουμε από το δημόσιο χρήμα, δεν υπάρχει περίπτωση», μεταδίδει το Infocom.

Ο αναπληρωτής υπουργός σε δηλώσεις του σε κυριακάτικη εκπομπή του MEGA, έκανε λόγο για ένα πρόγραμμα που θα συμβάλει στην ασφαλή χρήση του διαδικτύου, ενώ όταν ρωτήθηκε για το πως στη χώρα μας θα έχουμε γρήγορο internet είπε: «Για το γρήγορο internet δεν είναι μόνο το Υπουργείο, είναι κι άλλες Αρχές όπως είναι η ΕΕΤΤ (Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων) είναι οι εταιρείες της τηλεφωνίας που πρέπει να κάτσουν σε ένα τραπέζι για να αποφασίσουν πότε θα κάνουν εκείνες τις επενδύσεις για να έχουμε πολύ πιο ασφαλές και γρήγορο internet».

Ο κ. Σπίρτζης συμπλήρωσε πως αυτό που θα πρέπει να γίνει από πλευράς Πολιτείας είναι ένα θεσμικό πλαίσιο που θα οδηγήσει σε  «ορθολογικές υποδομές» καθώς όπως εξήγησε «δεν είναι δυνατό να συνεχίσουμε να έχουμε το μπάχαλο που έχουμε στους δρόμους, να σκάβει η κάθε εταιρεία για το δικό της δίκτυο και να μην έχουμε μια συγκροτημένη και συντονισμένη πολιτική».
<-- Κάνοντας Like στη σελίδα μας στο Facebook ενημερώνεστε άμεσα για τα νέα άρθρα
Νεότερη Παλαιότερη