Trending

Άγρια κόντρα από τους καναλάρχες

Η διεξαγωγή διαγωνισμού, που η κυβέρνηση έχει εξαγγείλει για την παροχή τηλεοπτικών αδειών, έχει οδηγήσει σε άγρια κόντρα με τους καναλάρχες.

Αποτέλεσμα είναι οι ίδιοι οι καναλάρχες να υποστηρίζουν την άποψη να μην υποβάλλει κανείς τους συμμετοχή στο διαγωνισμό με ότι αυτό συνεπάγεται για τις θέσεις εργασίας, όπως δηλώνουν.

"Λάδι στη φωτιά" πιστεύουν ότι έριξε η δήλωση του υπουργού Επικρατείας Νίκου Παππά, ότι ο αριθμός των αδειών τηλεοπτικού περιεχομένου να μικρύνει λόγω και της συρρίκνωσης της διαφημιστικής Αγοράς.


Η αρνητική μάλιστα τοποθέτηση της κυβέρνησης, σχετικά με το ζήτημα της μοριοδότησης των ήδη υπαρχόντων τηλεοπτικών σταθμών, δυναμιτίζει ακόμη περισσότερο το κλίμα, θέτοντας τις δύο πλευρές στα «χαρακώματα».

Η κίνηση αυτή της κυβέρνησης δεν εδράζεται σε νομική βάση, υποστηρίζουν οι καναλάρχες, οι οποίοι εμφανίζονται βέβαιοι για το νόμιμο της λειτουργίας των σταθμών τους και, ως εκ τούτου, πρόθυμοι να προσφύγουν στα ευρωπαϊκά δικαστήρια.

Θεωρούν ότι, αν αγνοηθεί το καθεστώς της μοριοδότησης, τότε αδικούνται επιχειρήσεις του συγκεκριμένου χώρου που λειτουργούν επί σειρά ετών, με ό,τι αυτό συνεπάγεται στον τομέα των οικονομικών υποχρεώσεων προς εφορία, ασφαλιστικές εταιρείες, μισθοδοσίες κ.λπ., τις οποίες εκπληρώνουν κανονικά.

Οι καναλάρχες τελούν υπό τον φόβο ότι, αν οι αδειοδοτήσεις πραγματοποιηθούν από μηδενική βάση, θα αναγκαστούν να αφήσουν τις επιχειρήσεις τους στο έλεος της τύχης, ώστε σε δεδομένη στιγμή θα οδηγηθούν σε χρεοκοπία και οι ίδιοι, απαλλαγμένοι από τα «βαρίδια» του παρελθόντος (δάνεια, μισθοδοδίες κ.λπ.), θα διεκδικήσουν εκ νέου άδειες για νέα εταιρικά τηλεοπτικά σχήματα.

Σαφώς η όλη ευθύνη περνά πλέον στην πλευρά της κυβέρνησης, η οποία καλείται να αναλάβει το βάρος αλλά και το κόστος των αποφάσεών της. Διότι σε περίπτωση που οι καναλάρχες αρνηθούν τελικά να υποβληθούν στην προτεινόμενη διαδικασία, θα πρέπει οι σταθμοί τους να κλείσουν και να βρεθεί στην ανεργία ένας διόλου ευκαταφρόνητος αριθμός εργαζομένων (δημοσιογράφοι, τεχνικοί, διοικητικοί υπάλληλοι κ.ά.). 

Παράλληλα βρίσκεται σε εξέλιξη η δικαστική έρευνα για τον δανεισμό των καναλαρχών.
Πηγή
<-- Κάνοντας Like στη σελίδα μας στο Facebook ενημερώνεστε άμεσα για τα νέα άρθρα
Νεότερη Παλαιότερη