Trending

Εξιχνιάστηκε απάτη με γνωστό αλλά παράνομο προϊόν αδυνατίσματος

Εξιχνιάστηκε, από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, υπόθεση παράνομης διακίνησης και διάθεσης, μέσω διαδικτύου, μη εγκεκριμένου φαρμακευτικού σκευάσματος, το οποίο υποσχόταν απώλεια κιλών σε μικρό χρονικό διάστημα.
Δικογραφία σχηματίστηκε σε βάρος εταιρείας για το σκεύασμα Raspberry Ketone Max, το οποίο διατίθεται παράνομα μέσω του διαδικτύου.

Η συγκεκριμένη εταιρεία χρησιμοποιούσε φωτογραφίες της Κατερίνας Στικούδη, της Φαίης Σκορδά και της Κατερίνας Καινούργιου, χωρίς εκείνες να έχουν δώσει την έγκρισή τους. 

Μετά από μήνυση της Κατερίνας Στικούδη, αλλά και μετά από καταγγελίες καταναλωτών, η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος εντόπισε την εταιρεία και διαπίστωσε ότι το σκεύασμα Raspberry Ketone Max διακινείται και διατίθεται παράνομα μέσω του διαδικτύου, καθώς δεν είναι εγκεκριμένο. 


Μάλιστα, σχηματίστηκε σχετική δικογραφία τακτικής διαδικασίας, σε βάρος του ιδιοκτήτη της εταιρίας, με έδρα την Ιρλανδία.

Σύμφωνα με τον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων του Υπουργείου Υγείας, η παρουσίαση, διακίνηση και πώληση του συγκεκριμένου φαρμακευτικού σκευάσματος γινόταν παράνομα. Αμέσως ενημερώθηκε σχετικά η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών και παραγγέλθηκε η διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης και έρευνας. Ακολούθησε ψηφιακή - διαδικτυακή έρευνα, από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, η οποία, μετά από αλληλογραφία με τις αρμόδιες διαχειρίστριες εταιρίες καθώς και με παρόχους σχετικών υπηρεσιών διαδικτύου, εντόπισε τους διαδικτυακούς ιστότοπους, μέσω των οποίων, διαφημιζόταν και διακινείτο το παράνομο σκεύασμα. Ταυτοποιήθηκε, ότι ο τρόπος και η διανομή του παράνομου σκευάσματος, πραγματοποιείτο από εταιρία που εδρεύει στο Δουβλίνο. Στη συνέχεια, ειδοποιήθηκε ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων για τις περαιτέρω ενέργειες που εμπίπτουν στην αρμοδιότητά του.
Πηγή
<-- Κάνοντας Like στη σελίδα μας στο Facebook ενημερώνεστε άμεσα για τα νέα άρθρα
Νεότερη Παλαιότερη