Trending

Φρένο της Κυβέρνησης στην εθελούσια έξοδο 1.000 εργαζομένων από τον ΟΤΕ

Φρένο στο τρίτο κατά σειρά πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου που ανακοινώθηκε από τη Διοίκηση του ΟΤΕ πρόσφατα βάζει η Κυβέρνηση μετά από παρέμβαση του Αναπληρωτή Υπουργού Κοινωνικών Ασφαλίσεων Δημήτρη Στρατούλη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Στρατούλης ζήτησε να μην προχωρήσει το πρόγραμμα της εθελουσίας από τον Οργανισμό, λόγω της γενικότερης κατάστασης που επικρατεί στην ελληνική οικονομία.
Επίσης ως γνωστόν ο κ. Στρατούλης έχει ταχθεί κατά των προγραμμάτων εθελούσιας εξόδου σε τράπεζες και ΔΕΚΟ που έχουν ιδιωτικοποιηθεί, ώστε να διαφυλαχθούν τα οικονομικά των ασφαλιστικών ταμείων. 
Το νέο πρόγραμμα εθελουσίας ανακοινώθηκε στα τέλη του περασμένου Μαϊου, ενώ στόχος ήταν η μείωση του προσωπικού του ομίλου κατά 700 έως και 1.000 εργαζόμενους, με την καταβολή οικονομικών κινήτρων συνολικού ύψους περίπου 85 εκατ. ευρώ.
Το πρώτο πρόγραμμα εθελουσίας που εφαρμόστηκε στον ΟΤΕ ήταν το 2010 οπότε και αποχώρησαν 3.000 εργαζόμενοι και το τελευταίο στα τέλη του 2012, που οδήγησε σε αποχώρηση πάνω από 1.500 ατόμων και συνοδεύτηκε από 500 προσλήψεις. 
Όπως είχε ανακοινώσει η διοίκηση του ΟΤΕ τα κίνητρα για τη νέα εθελουσία απευθύνονταν σε δύο μεγάλες κατηγορίες εργαζομένων:
- Σε αυτούς που βρίσκονται κοντά στη συνταξιοδότηση, για τους οποίους προβλέπεται αναπλήρωση 60% έως και 90% των σημερινών καθαρών αποδοχών τους ώς τη λήψη σύνταξης. Δικαιούνται την καταβολή επιπλέον μικτού ποσού έως 11.000 ευρώ, το οποίο, σύμφωνα με τον ΟΤΕ, αντιστοιχεί στο κόστος της αναγνώρισης του συνολικού χρόνου στρατιωτικής θητείας.
- Σε ειδικές κατηγορίες εργαζομένων στον ΟΤΕ, όπως προσωπικό σε διοικητικές υπηρεσίες, καταστήματα, call centers κ.λπ., που δεν είναι κοντά στη συνταξιοδότηση, καθώς και για εργαζομένους της Cosmote. Σε αυτές τις περιπτώσεις ο ΟΤΕ θα προσφέρει την προβλεπόμενη αποζημίωση σε περίπτωση καταγγελίας της σύμβασης, καθώς και επιπλέον οικονομικό κίνητρο της τάξης των περίπου 20 σημερινών μεικτών μισθών του εργαζομένου. Υπολογίζεται ότι με τα προγράμματα αυτά δύνανται να αποχωρήσουν περίπου 300 εργαζόμενοι.
<-- Κάνοντας Like στη σελίδα μας στο Facebook ενημερώνεστε άμεσα για τα νέα άρθρα
Νεότερη Παλαιότερη