Trending

Ο Άλεξ Στάμος νέος Υπεύθυνος Ασφάλειας Πληροφοριών στο Facebook

Ο Άλεξ Στάμος είναι ο νέος CSIO (Υπεύθυνος Ασφάλειας Πληροφοριών) του Facebook. Σημειώνεται ότι ο κος Στάμος κρατούσε μέχρι πρότινος την ίδια θέση στη Yahoo.

Όπως ανακοίνωσε ο ίδιος σε μια ανάρτηση στο Facebook, ενώ ενημέρωσε και το προφίλ του στο Twitter και το LinkedIn, θα αναλάβει τη θέση από την ερχόμενη Δευτέρα. Σε μια συνοπτική ανάρτηση στο λογαριασμό του στο LinkedIn, ο Στάμος περιγράφει τον εαυτό του ως «εκτελεστικό ασφαλείας που είναι παθιασμένος με τη δημιουργία ενός διαδικτύου που θα είναι ασφαλές και αξιόπιστο για τους καθημερινούς χρήστες.»
Ο Στάμος θα αντικαταστήσει τον Joe Sullivan, ο οποίος άφησε το Facebook τον Απρίλιο να ενταχθεί στο υποσχόμενο startup Uber Technologies Inc.
Τόσο από πλευράς Facebook όσο και εκ μέρους της Yahoo, δεν έγινε κάποια επίσημη τοποθέτηση σχετικά με την ανακοίνωση του Στάμος.
Πριν την ένταξή του στο Υahoo, o Στάμος κατείχε την ίδια θέση στην εταιρεία Artemis με έδρα το Σαν Φρανσίσκο και είναι γνωστός ως βετεράνος ερευνητής ασφάλειας των πληροφοριών με αναγνωρισμένη την εμπειρία του στο cloud computing, το διαδίκτυο, τα κινητά και τις δικτυακές εφαρμογές ασφάλειας. Είναι γνωστός επικριτής των πολιτικών της NSA και ιδιαίτερα του προγράμματος PRISM το οποίο επικαλούμενο την Εθνική Ασφάλεια, υποχρεώνει του διαδικτυακού κολοσσούς να μοιράζονται στοιχεία και δραστηριότητες των χρηστών τους με τις Κρατικές Υπηρεσίες Ασφαλείας.
Πηγή: infocom.gr
<-- Κάνοντας Like στη σελίδα μας στο Facebook ενημερώνεστε άμεσα για τα νέα άρθρα
Νεότερη Παλαιότερη