Trending

Ο Ολυμπιακός εξέδωσε ανακοίνωση κατά ΣΚΑΙ και Αλαφούζου

Ανακοίνωση εξέδωσε η ΠΑΕ Ολυμπιακός κατά του ομίλου ΣΚΑΪ και του ιδιοκτήτη του Γ. Αλαφούζου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει:
"Από το 2011 μέχρι και σήμερα τα μέσα ενημέρωσης του Ομίλου ΣΚΑΪ, ιδιοκτησίας του Προέδρου του Παναθηναϊκού κ. Αλαφούζου έχουν εξαπολύσει μια διαρκή επίθεση λάσπης κυριολεκτικώς, στην οποία πρωτοστατεί η εκπομπή «Δίκη της Δευτέρας» του Κυριάκου Θωμαΐδη.
Όλο αυτό το διάστημα συντελείται κατάφωρη παραβίαση θεμελιωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων (παραβίαση προσωπικών δεδομένων, περιφρόνηση του τεκμηρίου αθωότητας, υποκατάσταση της δικαστικής κρίσης), διαπράττονται σοβαρές εγκληματικές πράξεις (χρήση παρανόμως υποκλαπεισών συνομιλιών, παραβίαση ευαίσθητων και μη προσωπικών δεδομένων, πλαστογραφία (νόθευση) εγγράφων, αλλοίωση προσωπικών δεδομένων, παραβίαση δικαστικών αποφάσεων, παράνομη δημοσιοποίηση δικογραφιών) και ολοφάνερη επιδίωξη επίδρασης στο έργο απονομής της δικαιοσύνης (δημοσιοποίηση επιλεκτικώς αποσπασμάτων καταθέσεων μαρτύρων, εγγράφων κλπ χάριν της παραγωγής των επιθυμητών συμπερασμάτων, προβολή ψευδών εν γνώσει τους γεγονότων ως δήθεν αληθινών και ταυτόχρονη αναπαραγωγή τους στα δελτία ειδήσεων ως βεβαιωμένων και αληθινών περιστατικών με συνέπεια την διαμόρφωση της λεγόμενης «κοινής γνώμης») η λειτουργία της οποίας υποκαθίσταται από τη διεξαγωγή παραλλήλως τηλεοπτικών «δικών».
Η πρωτοφανής αυτή συκοφαντική εκστρατεία στοχεύει να πλήξει τον Β. Μαρινάκη και να αμφισβητήσει τις αγωνιστικές επιτυχίες του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ. Είναι προφανές ότι επειδή δεν μπορούν να ανταγωνιστούν τον ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ σε αγωνιστικό επίπεδο, επιλέγουν τη συκοφαντία ως δικαιολογία για την αποτυχία τους. Χαρακτηριστική είναι η αντιφατικότητά τους να αναγνωρίζουν την σαφή υπεροχή του Ολυμπιακού σε όλους τους τομείς, να κρίνουν ως απόλυτα δικαιολογημένη την κατάκτηση των πρωταθλημάτων και ταυτοχρόνως να του καταλογίζουν ενέργειες που δεν τις έχει ανάγκη.
Με απόλυτη συνέπεια στις αρχές μας επιλέξαμε τον μοναδικό τρόπο αντίδρασης κατά της συστηματικά μεθοδευμένης λασπολογίας και προσβολής, που είναι η προσφυγή μας στη Δικαιοσύνη. Ακόμη και παρά το γεγονός ότι οι συκοφάντες μας δεν εννοούν να συμμορφωθούν, καίτοι ο κ. Θωμαΐδης έχει κριθεί τελεσιδίκως ως υπαίτιος δυσφήμησης του Β. Μαρινάκη και διώκεται για σωρεία εγκληματικών πράξεων κατά του ιδίου, ανάμεσα στις οποίες είναι και η παραβίαση δικαστικών αποφάσεων, αλλά και κατά του ΣΚΑΪ έχουν εκδοθεί δικαστικές αποφάσεις.
Τελευταία προκλητικής χυδαιότητας επιλογή του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ, μέσω της εκπομπής του Θωμαΐδη και των ειδήσεων του ΣΚΑΪ, ήταν η εν γνώσει τους επιστράτευση ασύλληπτου ψεύδους στην προσπάθεια πρόκλησης τεράστιας προσβολής εις βάρος του Προέδρου του Ολυμπιακού. Και τούτο επιδιώχθηκε με αφορμή μια υπόθεση άσχετη με το ποδόσφαιρο, το εγκληματικό αντικείμενο της οποίας του προκαλεί απέχθεια και δικαιολογημένη αγανάκτηση. Δηλαδή υπόθεση που προκαλεί την οργή του, γιατί βρίσκεται σε πλήρη και απόλυτη αντίθεση με τις αρχές και τα πιστεύω του ως κοινωνού και πατέρα. Η επιλογή ήταν συνειδητή, έγινε με απολύτως δόλιο και υποχθόνιο τρόπο, με επιφανειακή συμπερασματολογία και πρόθυμους κλακαδόρους του παρουσιαστή δημοσιογράφου και είχε αποκλειστικό σκοπό να προκαλέσει το μέγιστο ηθικό και κοινωνικό πλήγμα στον κ. Μαρινάκη. Άλλωστε οι ίδιοι άνθρωποι είχαν επιχειρήσει το ίδιο τερατώδες ψέμα να διαδώσουν και προηγουμένως με πανό στο γήπεδο της Λεωφ. Αλεξάνδρας, το πράσινο κτήριο του κεντρικού συνδέσμου των οπαδών του Παναθηναϊκού, με αναγραφή αντίστοιχου περιεχομένου συνθημάτων στους τοίχους, με την εκτύπωση και επικόλληση αυτοκόλλητων ταινιών με ίδιο μήνυμα. Και για τις ενέργειές τους αυτές θα κληθούν να λογοδοτήσουν ενώπιον της δικαιοσύνης.
Ο Πρόεδρος του Ολυμπιακού, ο κ. Β. Μαρινάκης μαζί με τα εκατομμύρια φιλάθλους της ερυθρόλευκης οικογένειας θα συνεχίσουν να κτίζουν τον ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ που ξεφεύγει από τα ελληνικά σύνορα και πλέον ανήκει στην ποδοσφαιρική ελίτ της Ευρώπης."

Η απάντηση του ΣΚΑΪ δεν άργησε και αναφέρει:
"Με αφορμή την ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός σχετικά με τις πρόσφατες δημοσιογραφικές αποκαλύψεις για τις ελεγχόμενες από τη Δικαιοσύνη δραστηριότητες του κ. Αιμίλιου Κοτσώνη, ο ΣΚΑΪ δηλώνει τα εξής:
«Ο ΣΚΑΪ από την πρώτη στιγμή της λειτουργίας του έχει διακριθεί για την δημοσιογραφική ανεξαρτησία, την ακεραιότητα και την μαχητική ανάδειξη της αλήθειας. Αυτό θα συνεχίσει να το κάνει πάντα με αποκλειστικό γνώμονα την προάσπιση του δημόσιου συμφέροντος και της ελευθερίας της πληροφόρησης»."
<-- Κάνοντας Like στη σελίδα μας στο Facebook ενημερώνεστε άμεσα για τα νέα άρθρα
Νεότερη Παλαιότερη