Trending

Παραιτήθηκε ο Γ.Μπλάτερ από την ηγεσία της FIFA εν μέσω τεράστιου σκανδάλου

Τι κι αν είχε μόλις επανεκλεγεί πανηγυρικά στη θέση του Προέδρου της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου. Το τεράστιο σκάνδαλο που ξέσπασε σχεδόν ταυτόχρονα με την ψηφοφορία οδήγησε  τον Γιόζεφ Μπλάτερ στην έξοδο λίγες ημέρες μόλις μετά την ανακοίνωση της επανεκλογής του.


Σε συνέντευξη Τύπου στη Ζυρίχη ο Γ.Μπλάτερ ανακοίνωσε την απόφασή του να παραιτηθεί, συμπληρώνοντας ότι θα συγκληθεί άμεσα το σώμα της Ομοσπονδίας για να εκλέξει νέο πρόεδρο. “Η FIFA χρειάζεται μια εκ βάθρων αναδιάρθρωση. Αν και τα μέλη της με εμπιστεύτηκαν ξανά, αυτή η επιλογή φαίνεται πως δεν στηρίζεται από όλους”, είπε.

Ο επί τέσσερις θητείες πρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου επανεκλέγη πριν από λίγες μέρες εν μέσω της μεγαλύτερης υπόθεσης διαφθοράς που αφορούσε το χρηματισμό τουλάχιστον εννέα υψηλόβαθμων στελεχών και πέντε ακόμη υπαλλήλων της FIFA επί δεκαετίες.

Η υπόθεση αφορά τον ορισμό χορηγιών, κακοδιαχείριση και ξέπλυμα χρήματος σε σχέση με την ανάθεση της διοργάνωσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου του 2018 και του 2022 σε Ρωσία και Κατάρ αντίστοιχα. Στις έρευνες έχουν εμπλακεί οι αστυνομικές και δικαστικές αρχές της Ελβετίας και των ΗΠΑ.

Ο ίδιος ο Μπλάτερ είχε δηλώσει στην ομιλία του κατά την ετήσια σύνοδο της FIFA ότι δεν είχε τη δυνατότητα να ελέγχει ο ίδιος όλες τις δραστηριότητες των στελεχών του, ρίχνοντας το βάρος της ευθύνης στους ίδιους.

Πολλά στελέχη του ποδοσφαίρου είχαν εκφράσει την αντίθεσή τους στην υποψηφιότητα Μπλάτερ εν μέσω αυτών των εξελίξεων. Ο πρόεδρος της UEFA, Μισέλ Πλατινί, είχε δηλώσει ότι σκέφτεται πολύ σοβαρά να αποσύρει τη συμμετοχή της στην FIFA, ενώ οι μεγαλύτεροι χορηγοί όπως οι Visa, McDonald’s, Coca Cola και Adidas είχαν αφήσει να εννοηθεί ότι εάν δεν υπάρξει πραγματική κάθαρση στο χώρο του ποδοσφαίρου, θα επανεξετάσουν τη σχέση τους με την Ομοσπονδία.
Πηγή
<-- Κάνοντας Like στη σελίδα μας στο Facebook ενημερώνεστε άμεσα για τα νέα άρθρα
Νεότερη Παλαιότερη