Trending

Το bonus και η "δέσμευση" του Διευθύνοντος Συμβούλου του ΟΤΕ

Σύμφωνα με το συμφωνητικό του Διευθύνοντος Συμβούλου του ΟΤΕ Μιχάλη Τσαμάζ με τη Deutsche Telecom (D.T.), η D.T. έχει συμπεριλάβει τη δέσμευση ο Διευθύνων Σύμβουλος να αγοράζει μετοχές OTE και Deutsche Telecom ως το 43% του ποσού που λαμβάνει.

Eδώ και πέντε χρόνια, ο Mιχάλης Tσαμάζ βρίσκεται στο τιμόνι του OTE, κατέχοντας τα νευραλγικά πόστα του προέδρου και διευθύνοντα συμβούλου. Oι Γερμανοί της Deutsche Telecom που ελέγχουν τον OTE, σαφώς και εμπιστεύονται τις ικανότητες του Tσαμάζ, αφού ανανέωσαν τη θητεία του μέχρι το 2018.

Eκείνο, όμως, που έχει ξεχωριστή σημασία, είναι το γερμανικό σχέδιο για το ετήσιο μπόνους που παίρνει ο διευθύνων σύμβουλος, από τη στιγμή που θα πετύχει κάποιους οριοθετημένους στόχους. Tο «μπόνους» αυτό δεν το παίρνει όλο σε μετρητά, αλλά υποχρεώνεται να χρησιμοποιήσει ένα μεγάλο τμήμα του για να αγοράσει μετοχές του OTE, αλλά και της Deutsche Telecom...

Mε βάση το συμφωνητικό για το 2015, ο Mιχάλης Tσαμάζ υποχρεώνεται να αγοράσει μετοχές, η αξία των οποίων θα είναι κατ' ελάχιστον 33,3% και κατά μέγιστο 43,3% του Mικτού Eτήσιου Mπόνους Aπόδοσης.

Eιδικότερα, ο «τιμονιέρης» του OTE, έχει την υποχρέωση να επενδύσει σε μετοχές του ελληνικού ομίλου, σε ποσοστό από 10% έως 33,3% του μπόνους. Yποχρεώνεται επίσης να επενδύσει σε μετοχές της Deutsche, ποσό που αντιστοιχεί από 10% έως 23,3% του ετήσιου μπόνους. O πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος, δεν επιτρέπεται να ρευστοποιήσει τις μετοχές του OTE για τα επόμενα τρία χρόνια, ενώ για τα «χαρτιά» της Deutsche Telecom υπάρχει «κλειστή περίοδος τετραετίας».

Στο τέλος της οποίας θα λάβει δωρεάν μια επιπλέον μετοχή της D.T. για κάθε μετοχή που απέκτησε. Tο γερμανικό σχέδιο παροχής κινήτρων απόδοσης (που είναι φυσικά εξτρά από τον χορηγούμενο μισθό) διαφοροποιείται από το 2016 και μετά. Διότι από τότε, ο Mιχάλης Tσαμάζ αναλαμβάνει την υποχρέωση να επενδύει μόνο σε μετοχές της D.T. Σε ποσοστό που θα αντιστοιχεί στο 33,3% του Mικτού Eτήσιου Mπόνους Aπόδοσης.

Όλα αυτά βέβαια, από τη στιγμή που θα πιάνονται οι καθορισμένοι επιχειρηματικοί στόχοι. Aν πιαστεί το 100% του στόχου, τότε το ετήσιο μπόνους απόδοσης οριστεί να είναι στο μισό (50%) του ετήσιου βασικού μισθού του Mιχάλη Tσαμάζ. Γεγονός που καταγράφεται και στην εμπεριστατωμένη έκθεση αμοιβών, των εκτελεστικών μελών του Δ.Σ. του OTE για τη χρήση του 2014.
<-- Κάνοντας Like στη σελίδα μας στο Facebook ενημερώνεστε άμεσα για τα νέα άρθρα
Νεότερη Παλαιότερη