Trending

Κλείνει δημοφιλής αλυσίδα κινηματογράφων

Λόγω της περιορισμένης κίνησης κλείνουν τα Village Cinemas που στεγάζονται στην 1η προβλήτα του λιμανιού της Θεσσαλονίκης.

Φεύγουν τα Village Cinemas από το λιμάνι της Θεσσαλονίκης και μάλιστα βιαστικά, πριν ακόμη ολοκληρωθεί το Δεκέμβριο του 2016, η σύμβαση που είχαν υπογράψει με την ΟΛΘ Α.Ε. 

Όπως πληροφορήθηκε η Voria.gr, η Village έχει αρχίσει ήδη να σηκώνει τα μηχανήματα από τις αίθουσες προβολών των δύο ανακαινισμένων αποθηκών, της «Δ» και της «1», επειδή η κίνηση είναι αναιμική. Μάλιστα, σύμφωνα πάντοτε με πληροφορίες, η χαμηλή επισκεψιμότητα έχει σαν αποτέλεσμα να δημιουργούνται «ανοίγματα» στην κάλυψη λογαριασμών, όπως π.χ. του ρεύματος, ενώ υπάρχουν οφειλές, αν και περιορισμένες, έναντι του εκμισθωτή ΟΛΘ. 

Το θέμα της αποχώρησης των Village, τέθηκε στη χθεσινή συνεδρίαση του δ.σ. της ΟΛΘ ΑΕ αν και σχετική απόφαση αναμένεται να  ληφθεί στην επόμενη συνεδρίαση της διοίκησης του Οργανισμού, προκειμένου να εξεταστούν κάποια οικονομικά και νομικά ζητήματα που συνδέονται με την εν ισχύ σύμβαση. 

Η Village Cinemas (ανήκει στον όμιλο DEMCO του Δ. Κοντομηνά), απαντώντας σε ερωτήματα που τέθηκαν από την Voria.gr,  δήλωσε ότι η κίνηση στις αίθουσες του Λιμανιού ήταν εξαιρετικά χαμηλή. Η λειτουργία των κινηματογράφων ήταν ζημιογόνος και επειδή «δεν προβλέπεται αύξηση αύξηση της κίνησης, αποφασίσθηκε η αποχώρηση». 

Η αποχώρηση των Village από το Λιμάνι, συνιστά μία ...ήττα για τη Θεσσαλονίκη και τις επενδύσεις αυτού του χαρακτήρα, τις ψυχαγωγικές, που αναμενόταν να μπορεί να υποστηρίξει στο κέντρο της πόλης αλλά και ειδικότερα στους χώρους της 1ης προβλήτας του ΟΛΘ, που έχει ανοίξει στο κοινό της πόλης, έχει εξωραϊστεί και αποτελεί πόλο έλξης ειδικά των νέων ανθρώπων. 

Είναι εύλογο να γεννιούνται ερωτηματικά. Tελικά ψυχαγωγία είναι μόνο τα καφέ και οι ταβέρνες; Γιατί αυτοί που περνάνε την πύλη του λιμανιού για καφέ, ποτό, βόλτα, δεν συνδυάζουν αυτή την έξοδο και με το σινεμά όταν μάλιστα στο Λιμάνι υπάρχουν διαθέσιμη χώροι για πάρκινγκ αυτοκινήτων;

Στα παραπάνω μπορεί να απαντήσει μία έρευνα αγοράς. Αυτό που έχει αποδειχθεί είναι, ότι η εγκατάσταση των Village Cinemas, το Δεκέμβριο του 2013, που είχε γίνει με υψηλές προσδοκίες τόσο από πλευράς Village, όσο και από πλευράς ΟΛΘ, δεν απέδωσε επιχειρηματικά. Αξίζει να σημειωθεί οτι ο ΟΛΘ, πίστευε στην αξιοποίηση των ανακαινισμένων αποθηκών στο παλιό λιμάνι και στις προβλήτες που είναι πλησιέστερα στη καρδιά της πόλης, με χρήσεις μη λιμενικές.

Όταν είχε παρουσιαστεί το project της Village, είχε γίνει αναφορά σε αρχική επένδυση 350.000 ευρώ για τη προσαρμογή των χώρων σε αίθουσες προβολής, ενώ και το Δεκέμβριο του 2014 είχε γίνει πρόσθετη επένδυση, στο πλαίσιο ψηφιοποίησης όλων των κινηματογραφικών αιθουσών των Village Cinemas, πανελλαδικά. 

Επίσης, η Village Cinemas, το 2013, σχεδίαζε τη λειτουργία και άλλων κινηματογράφων, στα δυτικά της πόλης, κάτι που δεν έχει υλοποιηθεί ως σήμερα. Όταν τέθηκε στην εταιρεία η ερώτηση, για το εάν υπάρχουν συζητήσεις για τη λειτουργία Village Cinemas στο νέο εμπορικό κέντρο «One Salonica», o εκπρόσωπος της Village κ. Ανδρέας Αλεξανδράτος είπε ότι «δεν υπάρχει κάτι άμεσα ανακοινώσιμο». 

Στη Θεσσαλονίκη, τα Village Cinemas συνεχίζουν να λειτουργούν, με 11 αίθουσες, στο εμπορικό κέντρο Mediterranean Cosmos, με ικανοποιητική επισκεψιμότητα.
Πηγή
<-- Κάνοντας Like στη σελίδα μας στο Facebook ενημερώνεστε άμεσα για τα νέα άρθρα
Νεότερη Παλαιότερη