Trending

Αίτηση πτώχευσης κατέθεσε γνωστή εταιρεία mobile

Στον απόηχο του σκανδάλου για παραποίηση οικονομικών στοιχείων σχετικά με την ελληνικών συμφερόντων Globo PLC, έχουμε σήμερα την αίτηση πτώχευσης που κατέθεσε η θυγατρική της Globo Mobile οδηγώντας περισσότερους από 170 υπαλλήλους στο ταμείο ανεργίας.
Σύμφωνα με πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας, η Globo Mobile που ελέγχεται κατά 100% από την Globo PLC, και είχε ως αντικείμενο την ανάπτυξη και διαχείριση προϊόντων και πλατφορμών, καθώς και την παροχή υπηρεσιών, κατέθεσε προ ημερών αίτηση πτώχευσης καθώς "τελεί σε καθεστώς αδυναμίας πληρωμών και αδυνατεί να εξυπηρετήσει της τις τρέχουσες και πάγιες υποχρεώσεις της”. Ανάλογη αίτηση κατέθεσε και μια ακόμη εταιρεία του ομίλου, η Profitel, ενώ οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως το σύνολο των 177 υπαλλήλων αμφότερων εταιρειών έχει αποδεσμευτεί. 
Η εξέλιξη αυτή έρχεται ως αποτέλεσμα των ενεργειών που έχουν δρομολογηθεί από πλευράς των πιστωτών της Globo PLC. Ο τραπεζικός όμιλος Barclay’s είχε κοινοποιήσει στην ελληνικών συμφερόντων εταιρεία επιστολή με την οποία καταγράφονταν "ένα ή περισσότερα” περιστατικά αθέτησης πληρωμών (default).
Η Barclay’s ανέφερε πως διατηρεί ακέραια όλα της τα δικαιώματα απέναντι σε αυτό το πιστωτικό γεγονός και πως εξετάζει τις περαιτέρω ενέργειές της. Στο πλαίσιο αυτό, πηγές αναφέρουν πως η Barclays είχε δεσμεύσει –λόγω ενέχυρου– τους τραπεζικούς λογαριασμούς όψεως της Globo Mobile, μεταξύ άλλων. Να σημειωθεί πως οι υποχρεώσεις της Globo Mobile ανέρχονται στα 192,116 εκατ. ευρώ, με τις μεγαλύτερες οφειλές να αφορούν προμηθευτές εξωτερικού. 
Τέλος από το ΑΙΜ 
H Globo PLC τελεί ήδη υπό διαχειριστικό έλεγχο και οι διαχειριστές που έχουν αναλάβει την εταιρεία έχουν ενημερώσει πως οι τίτλοι της εταιρείας στην αγορά ΑΙΜ του Λονδίνου όπου βρισκόταν υπό διαπραγμάτευση, θα ακυρωθούν. 
Συγκεκριμένα, οι διαχειριστές με ανακοίνωσή τους αναφέρουν πως οι τίτλοι της εταιρείας στην αγορά ΑΙΜ του Λονδίνου όπου βρισκόταν υπό διαπραγμάτευση θα ακυρωθούν, καθώς θεωρούν πως από τη διαχείριση των περιουσιακών στοιχείων της εταιρείας δεν πρόκειται να υπάρξει κανένα μελλοντικό όφελος για τους μετόχους. Η διαγραφή της Globo από το ΑΙΜ θα λάβει χώρα αύριο, 1η Δεκεμβρίου.
Η εξέλιξη αυτή φέρνει ακόμα πιο κοντά το ενδεχόμενο να οδηγηθεί σε πτώχευση όμιλος και να αξιοποιηθούν τα περιουσιακά της στοιχεία, ακόμη και θυγατρικές της, προς ικανοποίηση των πιστωτών της.
Πηγή
<-- Κάνοντας Like στη σελίδα μας στο Facebook ενημερώνεστε άμεσα για τα νέα άρθρα
Νεότερη Παλαιότερη