Trending

Δώρο αξίας 1,5 ευρώ στον Πρωθυπουργό

Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά είναι οι κατεξοχήν εορτές για την ανταλλαγή δώρων. Ανταλλαγή δώρων σε όλες τις βαθμίδες και της πολιτικής ηγεσίας.

Μόνο που, όπως αναφέρει ο Βηματοδότης, τα έθιμα στο Πρωθυπουργικό γραφείο ήταν λίγο διαφορετικά φέτος, πιό λιτά έως πολύ λιτά. Για παράδειγμα: Ο υφυπουργός Εξωτερικών Ι. Αμανατίδης προσέφερε στον Πρωθυπουργό ένα μικρό ρόδι γούρι αξίας 1,5 ευρώ (μάλλον από κανένα περίπτερο θα το αγόρασε). Η κυβερνητική εκπρόσωπος Ολγα Γεροβασίλη δεν είχε σκοπό να προσφέρει δώρο στον Πρωθυπουργό, αλλά όταν είδε τον κ. Αμανατίδη να προσφέρει γούρι στον κ. Τσίπρα, σκέφτηκε, αντί να δώσει δώρο στον Πρωθυπουργό, να δώσει ένα γούρι στον κ. Αμανατίδη, περίπου της ίδιας αξίας (αυτό που έχει και κλειδί και ρόδι). 

Εδώ όμως υπάρχει ένα θέμα, συνεχίζει ο Βηματοδότης. Εμαθα ότι ο κ. Αμανατίδης κάνει διακρίσεις. Στον μεν Πρωθυπουργό που τον διόρισε στην κυβέρνηση έκανε δώρο ένα φτηνό γούρι,  στον δε πολιτικό προϊστάμενό του υπουργό Εξωτερικών Ν. Κοτζιά έκανε δώρο μια κόκκινη μεταξωτή γραβάτα.
Πηγή: Το Βήμα
Νεότερη Παλαιότερη