Trending

Γνωστός επιχειρηματίας τα έχασε όλα από το γιό του

Πρόκειται για μια πολύκροτη υπόθεση ενδοοικογενειακής διαμάχης, με φόντο επιχειρήσεις και πολλά εκατομμύρια ευρώ που εκτυλίσσεται σε ανακριτικά και εισαγγελικά γραφεία.

Αφορά την οικογένεια του 77χρονου  επιχειρηματία και πρώην Υπουργού Βασίλη Σαραντίτη και τον 43χρονο γιο του, επίσης δικηγόρο Γιάννης Σαραντίτης. 

Το αντικείμενο της μετωπικής σύγκρουσης είναι εννέα υπεράκτιες εταιρείες που ελέγχουν καράβια, ακίνητα, τραπεζικούς λογαριασμούς και μετοχές, η συνολική αξία των οποίων ανέρχεται στο 1,2 δισ. ευρώ.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο Βασίλης Σαραντίτης είναι ένα πρόσωπο που δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις. Δικηγόρος από το 1969, με γραφεία στην Αθήνα, στον Πειραιά και στη Θεσσαλονίκη. Πλοιοκτήτης από το 1978, υπουργός του ΠΑΣΟΚ από το 1985 έως το 1989 και στη συνέχεια επιτυχημένος επιχειρηματίας στο τομέα της κινητής τηλεφωνίας.

Ωστόσο, όλα αυτά κράτησαν μέχρι τον Ιούνιο του 2013, όταν επιχείρησε να μεταφέρει ένα ποσό από τον τραπεζικό του λογαριασμό στην HSBC Γενεύης, ο οποίος είχε καταθέσεις πάνω από 22 εκατ. ευρώ. Σε αυτόν τον λογαριασμό είχε ορίσει ως συνδικαιούχο τον γιό του. Έκπληκτος όμως άκουσε τον υπάλληλο της HSBC να τον ενημερώνει ότι η συναλλαγή δεν μπορεί να εκτελεστεί διότι ο γιος του δεν την εγκρίνει.

Φωτό: Πρώτο Θέμα
Η δεύτερη ψυχρολουσία ήρθε αμέσως μετά, όταν πήγε στο γραφείο του στον Πειραιά και αναζήτησε τους φακέλους των επίδικων εταιρειών, που περιείχαν τις πράξεις μεταβίβασης-εκχώρησης και τα κενά ασυμπλήρωτα έντυπα των μετοχών στον κομιστή, τα καταστατικά και άλλα έγγραφα. Ωστόσο, οι φάκελοι είχαν εξαφανιστεί. Σημειώνεται ότι οι εν λόγω φάκελοι ήταν οι τίτλοι ιδιοκτησίας των εταιρειών Corbeil Shipping, Hanson Shipping, Farrell Shipping, Laidbrook Shipping, της διαχειρίστριας εταιρείας των πλοίων W-MARINE INC και των εταιρειών ειδικού σκοπού AVON Investments και CELON Holding.
Πηγή

Νεότερη Παλαιότερη