Trending

Οι "νέοι" στενοί συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα

Στα πλαίσια γενικότερης ανασυγκρότησης του επιτελείου του Αλέξη Τσίπρα νέα πρόσωπα ήρθαν να προστεθούν σε αυτό ή να αντικαταστήσουν παλαιότερους συνεργάτες.

Στα πρόσωπα που ξεχωρίζουν περιλαμβάνεται ο μέχρι πρότινος συνεργάτης του υπουργού Επικρατείας Νίκου Παππά, Θάνος Παπάζογλου, ο οποίος πλέον προσφέρει τις υπηρεσίες του ως ειδικός σύμβουλος του πρωθυπουργού. Από τη συνεργασία του με τη Γερμανική Εταιρεία Διεθνούς Συνεργασίας (GIZ), θεωρείται σπεσιαλίστας σε θέματα μεταρρυθμίσεων και εκσυγχρονισμού των κρατικών δομών, αφού είχε εργαστεί στις χαμηλές βαθμίδες του συγκεκριμένου φορέα. 

Επίσης προστέθηκε ο Σταύρος Παναγιωτίδης, ο οποίος στο παρελθόν υπήρξε επιστημονικός συνεργάτης του ΣΥΡΙΖΑ σε θέματα Παιδείας και πρόεδρος του Συλλόγου Μεταπτυχιακών Φοιτητών και Υποψήφιων Διδακτόρων του Παντείου Πανεπιστημίου. Ο ίδιος είναι και ερευνητής στο Ινστιτούτο «Νίκος Πουλαντζάς». 

Στο επιτελείο του κ. Τσίπρα εντάχθηκαν επίσης οι Κυριακή Σεκερτζή, Αλέξανδρος Λιάπης, Αρχοντία Παπαναγιωτάκη, Ελένη Δημουλά, Δημήτρης-Ιούλιος Κοσμίδης και Ευαγγελία Γαβρίδη και ο διπλωμάτης Δημήτρης Μιχάλης. Επίσης, η Αγγελική Σγώρα, η οποία ανέλαβε τα τεχνικά και δικτυακά συστήματα του πρωθυπουργικού μεγάρου, και ο Δημήτρης Βελάνης, χημικός μηχανικός πετρελαίου και φυσικού αερίου, μέλος του ΤΕΕ, ιδρυτικό μέλος του Ελληνορωσικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου και μέλος της Επιστημονικής και Βιομηχανικής Ενωσης της Ρωσίας. 

Στο ίδιο γραφείο εντάχθηκε η Ελίνα Ροϊνιώτη, υποψήφια διδάκτωρ στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, με ειδίκευση στην ανάλυση ερευνών για την ένταξη των υπηκόων τρίτων χωρών στην ελληνική κοινωνία. Ρόλο ανέλαβαν και το πρώην στέλεχος του «Αθήνα 2004» Αντώνης Μασσέλος-Μαρσέλος και ο Ορέστης Σχινάς-Παπαδόπουλος. Ο τελευταίος είναι ειδικός σύμβουλος στο οικονομικό γραφείο του πρωθυπουργού, με αρμοδιότητα να παρακολουθεί τη σωστή εκτέλεση του κρατικού προϋπολογισμού.
Πηγή
Νεότερη Παλαιότερη