Trending

Ποινή φυλάκισης για τον Γιώργο Καρατζαφέρη

Ποινή φυλάκισης 12 μηνών με αναστολή 3 ετών επέβαλε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας στον πρόεδρο του ΛΑΟΣ, Γιώργο Καρατζαφέρη, για παραλείψεις που εντοπίστηκαν σε παλαιότερες δηλώσεις πόθεν έσχες.

Παράλληλα κρίθηκε αθώος ο επικεφαλής του ΛΑΟΣ για τη συμμετοχή του σε offshore εταιρείες και για το ακίνητο στις Βρυξέλλες που δεν είχε δηλώσει, καθώς δεν προέκυψαν ενδείξεις ενοχής του.

Η εμπλοκή του Γ. Καρατζαφέρη στις εξωχώριες εταιρείες και είχε προκύψει από τις έρευνες για εξοπλιστικά προγράμματα.
Όμως, από την ακροαματική διαδικασία δεν προέκυψαν ενδείξεις για τις offshore εταιρείες τις οποίες είχε στο παρελθόν, παρά μόνον οι παραλείψεις στο πόθεν έσχες.
Κατά την απολογία του ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ υποστήριξε ότι «μειονέκτημά του ήταν ότι εμπιστεύθηκε ανθρώπους, όπως η λογίστριά του αλλά και κάποιους άλλους, όπως είπε, που με πρόδωσαν. Είμαι καταπροσβεβλημένος, καταστεναχωρημένος, γιατί δεν ήθελα να αφήσω καμία σκιά στα εγγόνια μου».

Αναφερόμενος στο ύψος του ποσού που είχε μαζευτεί στο trust, ο Γ. Καρατζαφέρης υποστήριξε ότι επρόκειτο για χρήματα από τους μισθούς του- οι οποίοι μάλιστα έφθαναν τις 20.000 ευρώ όταν ήταν ευρωβουλευτής, ενώ το 1, 65 εκατ. ευρώ ήταν χρήματα που είχε λάβει από συνεργάτες και υποστηρικτές του ΛΑΟΣ, με την συμφωνία ότι θα τους έδινε μετοχές του Telecity όταν θα έπαιρνε πανελλαδική άδεια.

Νωρίτερα, η εισαγγελέας της έδρας, είχε ζητήσει την ενοχή του Γ. Καρατζαφέρη για ανακριβή δήλωση περιουσιακών στοιχείων και συμμετοχή σε εξωχώρια εταιρία (με την επωνυμία Catalina), τονίζοντας ωστόσο ότι δεν προέκυψε η συμμετοχή του στην off-shore Homeric, αλλά και ότι κατείχε ακίνητο στις Βρυξέλλες.

Κατά τα λοιπά, για την εισαγγελέα, η περιουσία της offshore πέρασε σε ένα trust και το περιεχόμενό του, δηλαδή το καταπίστευμα, αποτελεί περιουσία που έπρεπε να δηλωθεί. «Τα χρήματα αποτελούν περιουσία που όφειλε ο κ. κατηγορούμενος να δηλώσει. Πόσο δε μάλλον όταν έχει δημιουργηθεί ένα portofolio ύψους 6.600.000 δολαρίων, είναι απορίας άξιον τι τον συμβούλευσε, όπως λέει, η λογίστρια του να κάνει... Άγνοια νόμου από βουλευτή, αρχηγό κόμματος και ευρωβουλευτή δεν νοείται», κατέληξε.
Πηγή

Νεότερη Παλαιότερη