Trending

Πωλήθηκαν τα πρώτα δάνεια σε funds - Οι αγοραστές

Με διαδικασίες εξπρές προχώρησε η πώληση "κόκκινων" δανείων σε ξένα distress funds. Πρόκειται κυρίως για ναυτιλιακά και επιχειρηματικά χαρτοφυλάκια μεγάλων εταιριών.

Aγοραστές είναι οι Oaktree Capital, Kohlberg Kravis Roberts & Co (KKR) και Cerberus Capital οι οποίες έκαναν τις πρώτες αγορές δανείων από ελληνικές τράπεζες, ξεκινώντας μια «βιομηχανία», η οποία είναι άγνωστο πότε και πώς θα τελειώσει. Kαι στις τρεις περιπτώσεις, τα πρώτα «χτυπήματα» έγιναν στο κομμάτι των επιχειρηματικών δανείων, με τα πιο μεγάλα από αυτά να είναι από τον ναυτιλιακό κλάδο.

Από πλευράς εταιρειών που είχαν συνάψει τα δάνεια, όπως αναφέρει η Deal News, ονόματα δεν διαρρέονται, ωστόσο οι κλάδοι τους έχουν γίνει γνωστοί: Tρόφιμα, ψάρια και υγεία. Eν προκειμένω, μεγάλη δραστηριότητα φέρεται να έχει δείξει η KKR, ενώ ενδιαφέρον έχει εκφράσει και η Fortress, αλλά και η Blackstone, χωρίς όμως να έχουν κάνει ακόμα κάποιο συγκεκριμένο βήμα. Tο εντυπωσιακό της συγκεκριμένης περίπτωσης έχει να κάνει με το γεγονός ότι και ο κλάδος της υγείας είναι από πλευράς επισφαλειών κάτω από τον μέσο επιχειρηματικό όριο. Σύμφωνα με το τεστ της EKT, διαμορφώνεται στο περίπου 33% ή και λίγο χαμηλότερα.
Νεότερη Παλαιότερη