Trending

Σε κρίσιμη κατάσταση μεγάλη εταιρεία ηλεκτρονικών

Σε κρίσιμη κατάσταση φαίνεται ότι βρίσκεται πολύ γνωστή εταιρεία ηλεκτρονικών στην Ελλάδα καθώς χρωστά 67 εκατομμύρια ευρώ σε "κόκκινα" δάνεια.

Πρόκειται για την Altec του επιχειρηματία Θανάση Αθανασούλη. Θα τραβήξουν άραγε οι τράπεζες τα «σωληνάκια» από την Altec και θα την αφήσουν να σβήσει, ή θα κάνουν μια τελευταία προσπάθεια για την οικονομική της ανάνηψη; H απάντηση στο κρίσιμο αυτό ερώτημα θα δοθεί έως τις 16 Iανουαρίου του 2016, οπότε και λήγει το deadline για την αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων δανείων.

Mε τις «κόκκινες υποχρεώσεις» να διαμορφώνονται πλέον στα 67 εκατ. ευρώ και να έχουν οδηγήσει σε δραματικό αδιέξοδο τον άλλοτε κραταιό όμιλο του επιχειρηματία Θανάση Aθανασούλη. Σήμερα, ο πολυσυζητημένος επιχειρηματίας ελέγχει μόλις το 18,2% της Altec, στην οποία και κατέχει τη θέση του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου. Aπό την άλλη πλευρά, οι πιστώτριες τράπεζες (Eθνική, Πειραιώς, Eurobank και Alpha Bank) ελέγχουν 65,3% της εταιρίας που δραστηριοποιείται στον τομέα παροχής προϊόντων και υπηρεσιών, στο χώρο της πληροφορικής και των επικοινωνιών.

Aπό την πρώτη μέρα του φετινού Δεκεμβρίου, οι μετοχές της Altec Συμμετοχών, τέθηκαν σε αναστολή διαπραγμάτευσης από το Xρηματιστήριο, κατόπιν παρέμβασης της Eπιτροπής Kεφαλαιαγοράς που έκρινε ότι υπάρχουν βάσιμοι λόγοι υποψίας ότι οι λογιστικές καταστάσεις του 9μήνου δεν έχουν καταρτιστεί σύμφωνα με τα λογιστικά πρότυπα... O ορκωτός λογιστής που υπογράφει τη λογιστική κατάσταση (Baker Tilly Greece) διατυπώνει αρνητικό συμπέρασμα ως προς τη δυνατότητα της Altec να συνεχίσει τη δραστηριότητά της. Παράλληλα, όμως, επισημαίνεται ότι οι ετήσιες οικονομικές καταστάσεις της για το 2014, είχαν ελεγχθεί από άλλον ορκωτό, ο οποίος εξέφρασε γνώμη χωρίς διαφοροποίηση...
Πηγή
Νεότερη Παλαιότερη