Trending

Το νέο κτίριο του Υπουργείου Οικονομικών είναι "καταραμένο"

Σε ένα κτίριο σύγχρονο, ακριβό, αλλά «καταραμένο», στο κτίριο «Κεράνη», το κτίριο «φάντασμα» που κόστισε μια περιουσία και ποτέ δεν πήγε καμιά υπηρεσία του Δημοσίου σε αυτό φαίνεται για άλλη μια φορά να επανέρχεται στο προσκήνιο καθώς ετοιμάζονται να μετακομίσουν σε αυτό αρκετές υπηρεσίες του Υπουργείου Οικονομικών.

Το «στοιχειωμένο» ακίνητο που πουλήθηκε στην «Εθνική Πανγαία» στο πλαίσιο της συναλλαγής των ακινήτων με τη μέθοδο του sale & lease back (μεταξύ δημοσίου και εταιρείας), για το οποίο το κράτος πληρώνει ενοίκιο αλλά παραμένει άδειο, εκ νέου εμφανίζεται ως προορισμός για υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών.
Ένας ακόμη υπουργός, αυτή τη φορά ο Τρύφων Αλεξιάδης, υποσχέθηκε ότι θα χρησιμοποιηθεί το πρώην καπνεργοστάσιο, καθώς ανακοίνωσε την μεταφορά των εργαζόμενων στο Κέντρο Ελέγχου Μεγάλων επιχειρήσεων (ΚΕΜΕΕΠ) και το Κέντρο Φορολογουμένων Μεγάλου Πλούτου (ΚΕΦΟΜΕΠ).Πρόκειται για τις υπηρεσίες που στεγάζονται στο πολυτελές αλλά με κομμένο ρεύμα «Ατρίνα» στο Μαρούσι.
Ο κ. Αλεξιάδης, ανέφερε ότι έχει αποφασιστεί η μεταφορά στο κτίριο «Κεράνη» στη λεωφόρο Θηβών υπηρεσιών του υπουργείου Οικονομικών. «Το υπουργείο Οικονομικών καταβάλλει για το συγκεκριμένο κτίριο το μηνιαίο ποσό των 220.000 ευρώ (2,62 εκατ. ετησίως), χωρίς να το χρησιμοποιεί», ανέφερε.
Το θέμα είναι εάν όντως το δημόσιο προχωρήσει σε αυτή την κίνηση ή αν πάλι έχουμε να κάνουμε με… «το γνωστό ανέκδοτο». Γιατί κατά το παρελθόν υποτίθεται ότι στο κτίριο επρόκειτο να εγκατασταθούν τα υπουργεία ΠΕΧΩΔΕ, Αγροτικής Ανάπτυξης, Πολιτισμού, Οικονομικών, Υγείας ή τα δικαστήρια του Πειραιά.
Οι πρώην καπναποθήκες του «Κεράνη» αγοράστηκαν από το ελληνικό δημόσιο αντί 35 εκατ. ευρώ το 1998 προκειμένου να στεγαστεί το ΥΠΕΧΩΔΕ.
Δαπανήθηκαν επιπλέον 35 εκατ. ευρώ για την ανακατασκευή του αλλά οι εργαζόμενοι σε δεκάδες κτίρια του υπουργείου δεν πήγαν ποτέ. Μάλιστα, στις περισσότερες περιπτώσεις, οι εργαζόμενοι αντέδρασαν έντονα στην «μετακόμιση» από το κέντρο της Αθήνας στο Ρέντη, μένοντας στα παλιά κτίρια.
Πηγή
<-- Κάνοντας Like στη σελίδα μας στο Facebook ενημερώνεστε άμεσα για τα νέα άρθρα
Νεότερη Παλαιότερη