Trending

Αναστέλλει τις επενδύσεις της στην Ελλάδα γνωστή εταιρεία

Σε συνέντευξη που έχει προγραμματιστεί να παραχωρήσει σήμερα ο CEO της Eldorado Gold κ. Πόλ Ράιτ που βρίσκεται από χθες στην Αθήνα αναμένεται να ανακοινώσει την αναστολή των επενδύσεων της εταιρείας στην Ελλάδα.

Οι ανακοινώσεις έρχονται σε συνέχεια επίσημης ενημέρωσης της εταιρίας προς το Χρηματιστήριο του Τορόντο χθες αργά το βράδυ ώρα Ελλάδας.

Ο κ. Ράιτ αναμένεται να ανακοινώσει σήμερα:


1. Την αναστολή του έργου των Σκουριών όπου μέχρι σήμερα έχουν επενδυθεί περισσότερα από 300 εκατ. δολάρια. Θα συνεχιστούν μόνο οι εργασίες αποκατάστασης του περιβάλλοντος και συντήρησης με κόστος 1 εκατ. δολαρίων τον μήνα. Η έκδοση της άδειας δόμησης που θα επέτρεπε στην Ελληνικός Χρυσός να ολοκληρώσει την κατασκευή του εργοστασίου εμπλουτισμού στις Σκουριές καθυστερεί πάνω από τρία χρόνια.

2. Την αναστολή των εργασιών στο έργο της Ολυμπιάδας, όπου σήμερα απασχολούνται 500 εργαζόμενοι, στην περίπτωση που το υπουργείο δεν εκδώσει την άδεια εγκατάστασης του εργοστασίου μέχρι το τέλος του πρώτου τριμήνου του 2016. Η εταιρία υπέβαλλε όλα τα απαιτούμενα έγγραφα τον Δεκέμβριο του 2015 και βάσει της νομοθεσίας θα πρέπει να εκδοθεί εντός 60 ημερών.

3. Την αξιολόγηση της υλοποίησης του προγράμματος ανάπτυξης γεωτρήσεων στο Μεταλλείο Στρατωνίου, που απαιτούνται για να έχει παράταση ζωής πέραν των τριών ετών που διασφαλίζουν τα βεβαιωμένα γεωλογικά αποθέματα.

4. Πάγωμα των έργων Περάματος και Σαπών στη Θράκη καθώς οι σχετικές άδειες είναι σε εκκρεμότητα για πάνω από δύο έτη. Η εταιρία θα θέσει και τα δύο έργα σε συντήρηση κρατώντας τις δαπάνες στο ελάχιστο επίπεδο που απαιτείται για τη διαφύλαξη των τίτλων και δικαιωμάτων της στα δύο έργα.

Η Eldorado Gold συνδέει την αλλαγή της πολιτικής της αποκλειστικά με την «εχθρική», όπως την χαρακτηρίζει, στάση του υπουργείου Ενέργειας και Περιβάλλοντος απέναντι στην εταιρία και στις επενδύσεις της. Αφήνει ωστόσο ανοιχτό το ενδεχόμενο επανεκκίνησης των δραστηριοτήτων της μόλις έγκαιρα χορηγηθούν οι απαραίτητες άδειες και υπάρξει μια πραγματική σχέση συνεργασίας στα πλαίσια των συμβατικών υποχρεώσεων μεταξύ της θυγατρικής της, Ελληνικός Χρυσός και του Ελληνικού Δημοσίου.
reporter.gr
Νεότερη Παλαιότερη