Trending

Γιώργος Τράγκας: Το παρασκήνιο της εκλογής Μητσοτάκη

Το παρασκήνιο της εκλογής του Κυριάκου Μητσοτάκη στο τιμόνι της ΝΔ αποκάλυψε σήμερα ο Γιώργος Τράγκας από την εκπομπή του Εν Αθήναις στον Real FΜ.

Μάλιστα, αναφερόμενος στη χθεσινή συνέντευξη του Βαγγέλη Μεϊμαράκη στην εκπομπή ENIKOS, ο γνωστός δημοσιογράφος επεσήμανε ότι ο κ. Μεϊμαράκης είπε πως δυο φορές σκέφτηκε να αποχωρήσει από τις εκλογές αλλά τελικά παρέμεινε στην κούρσα. Είπε ακόμη ότι ο Αντώνης Σαμαράς στήριξε ακόμα και μέσα στην ιδιαίτερη πατρίδα του τη Μεσσηνία εμφανώς το Μητσοτακέικο. «Όταν οι Σαμαρικοί στηρίζουν τους Μητσοτακικούς, όταν ο Αντώνης Σαμαράς βάζει πλάτη για τον αδελφό της Ντόρας Μπακογιάννη, όταν ο πολιτικός που έριξε τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, που έριξε από την εξουσία τη ΝΔ, στηρίζει το θανάσιμο αντίπαλό του, την οικογένεια με την οποία είχε διαχρονικά κόντρα, τότε κάτι συμβαίνει που χρήζει ειδικής έρευνας και ανάλυσης. Πολύ περισσότερο όταν η στήριξη αυτή βγάζει έξω από το παιχνίδι ενδεχομένως οριστικά και αμετάκλητα, τον Καραμανλή –τον σιωπηλό Καραμανλή– που παρά την άποψη Μεϊμαράκη ότι γυρίζει όποτε θέλει στη ΝΔ τώρα μάλλον δεν πρόκειται να γυρίσει ποτέ» είπε ο κ. Τράγκας.

Κι ο ίδιος συνέχισε λέγοντας «αλλά ας τα πάρουμε ένα-ένα τα πράγματα γιατί μπορεί να οδηγηθούμε και στο συμπέρασμα κάποια στιγμή ότι μήπως και ο Μεϊμαράκης ως -άκης ήθελε τελικά να βγει ο Μητσοτάκης ως άλλος -άκης. Και όλοι μαζί πήραν το κόμμα οριστικά και αμετάκλητα από τον κ. Καραμανλή που τα έχει βρει -όπως όλα δείχνουν- με τον κ. Τσίπρα. Αυτό βέβαια είναι ένα σενάριο πολιτικής φαντασίας αλλά από τη στιγμή που τα κουκιά στη Μεσσηνία και αλλού –όπως στη Θεσσαλονίκη και διάφορες περιοχές εντελώς Σαμαρικές– δείχνουν ότι στηρίχθηκε ο Μητσοτάκης, θα μου επιτρέψετε να πω ότι είναι σενάριο βάσιμο».

Γιατί τα έσπασαν Μεϊμαράκης-Σαμαράς
Όσον αφορά στις σχέσεις Μεϊμαράκη-Σαμαρά, ο κ. Τράγκας είπε ότι παραμένει ερώτημα γιατί οι δυο τους τα έσπασαν και τελικά στήριξη την αιώνια αντίπαλο του οικογένεια Μητσοτάκη για να φύγει απο τη μέση ο υποστηριζόμενος από τον Καραμανλή Μεϊμαράκης. Κι όλα αυτα τα στιγμή που ο ίδιος ο κ. Σαμαράς πρότεινε τον κ. Μεϊμαράκη ως μεταβατικό πρόεδρο για λόγους συνοχής της ΝΔ. «Και τελικά σε όλο αυτό το τουρλουμπούκι μυστήριο υπάρχει ένα ερώτημα: Ο Κυριάκος μας θα στείλει όλα τα δάνεια και την οικονομική κατάσταση που βρήκε στη ΝΔ στον εισαγγελέα; Δηλαδή ο Κυριάκος μας θα θελήσει να ελεγχθούν τα οικονομικά της ΝΔ στην περίοδο Καραμανλή και Σαμαρά; Είναι περίπου 200 εκατομμύρια. Ποιος τα έφαγε; Ποιοι έφαγαν τα 200 εκατομμύρια; Το ρεύμα και τα ενοίκια στις τοπικές επιτροπές; Οι διαφημιστικές καμπάνιες του κόμματος;» είπε χαρακτηριστικά ο γνωστός δημοσιογράφος.
crashonline.gr
Νεότερη Παλαιότερη