Trending

Παραιτήθηκε ο Πρόεδρος Ελληνικού "κολοσσού"

Πρόκειται για μια από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις στην Ελλάδα - ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της δήλωσε παραίτηση.

Την παραίτηση του Γεώργιου A. Δαυίδ από τη θέση του Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου της Coca-Cola HBC AG ανακοίνωσε σήμερα η εταιρεία.

Η παραίτηση του ετέθη σε ισχύ από τις 27 Ιανουαρίου 2016, ωστόσο, ο κ. Δαυίδ, ο οποίος διατέλεσε Πρόεδρος της Coca-Cola HBC από το 1981, θα παραμείνει στο Διοικητικό Συμβούλιο μέχρι την Ετήσια Γενική Συνέλευση των Μετόχων τον Ιούνιο του 2016 και στη συνέχεια θα συνταξιοδοτηθεί.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, το Διοικητικό Συμβούλιο - μετά από ενδελεχή διαδικασία σχεδιασμού της διαδοχής από την Επιτροπή Υποψηφιοτήτων με τη συμμετοχή εξωτερικών συμβούλων και ευρεία διαβούλευση με τους μετόχους - αποφάσισε να διορίσει τον σημερινό αντιπρόεδρο της Coca-Cola HBC AG, Αναστάσιο Γ. Δαυίδ, στη θέση του Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου μέχρι την επόμενη Ετήσια Γενική Συνέλευση. Ο κ. Αναστάσιος Γ. Δαυίδ θα προταθεί για εκλογή από τους μετόχους στην Ετήσια Γενική Συνέλευση της Εταιρείας, τον Ιούνιο το 2016.

Ο Αναστάσιος Δαυίδ μπήκε στο Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας ως μη εκτελεστικό μέλος το 2006 κι έγινε αντιπρόεδρος το 2014. Πρόκειται για στέλεχος και 20ετή πείρα στον κλάδο των αναψυκτικών ενώ είναι μέλος και στα διοικητικά συμβούλια, της Aegean Airlines S.A. και της AXA Insurance S.A.

«Είναι τιμή μου να υπηρετήσω ως πρόεδρος στο διοικητικό συμβούλιο της Coca-Cola HBC. Συμμερίζομαι πλήρως τις αξίες μας και θα συνεχίσω να εργάζομαι σε συνεργασία με τους συναδέλφους μου για να επιτύχουμε την αναπτυξιακή στρατηγική μας», δήλωσε ο Αναστάσης Δαυίδ.

«Ήταν τιμή για μένα να υπηρετήσω ως πρόεδρος της Coca-Cola HBC. Ύστερα από 35 χρόνια στην εταιρεία πιστεύω ότι αυτή είναι η κατάλληλη στιγμή να παραδώσω τη σκυτάλη σε έναν νέο ηγέτη. Εύχομαι κάθε επιτυχία στον Αναστάση και σε όλους στην Coca-Cola HBC» δήλωσε ο απερχόμενος πρόεδρος, Γιώργος Δαυίδ.
Νεότερη Παλαιότερη