Trending

Ακυρώνεται το Eurogroup της Μ.Πέμπτης

Δεν κατέστη εφικτό να πραγματοποιηθεί το Eurogroup της Μεγάλης Πέμπτης για την Ελλάδα. Το γεγονός επιβεβαίωσε και ο εκπρόσωπος του Γερούν Ντάισελμπλουμ Michel Reijns με ένα Tweet: Δεν υπάρχει επιπλέον Eurogroup για την Ελλάδα την Πέμπτη, χρειάζεται περισσότερος χρόνος. Συνάντηση για την πρώτη αξιολόγηση, το πακέτο προληπτικών μέτρων και το χρέος σε επόμενο στάδιο.

Η απόφαση φαίνεται πως ελήφθη μετά από ένα μπαράζ διαβουλεύσεων και αφού στην Αθήνα η συνάντηση μεταξύ του οικονομικού επιτελείου και των εκπροσώπων των θεσμών κράτησε για λιγότερο από μια ώρα. 

Οι εκπρόσωποι των θεσμών ζήτησαν τη διακοπή για να μιλήσουν με τους προϊσταμένους τους, όπως υποστήριξε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος που ερωτηθείς για το εάν θα γίνει η συνεδρίαση τη Μ. Πέμπτη απάντησε «δεν το ξέρω».

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες το ΔΝΤ δεν πείθεται για το ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί να νομοθετήσει προληπτικά μέτρα. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι δεν μπορεί να αποκλειστεί το ενδεχόμενο ο πρωθυπουργός να ζητήσει Σύνοδο Κορυφής μετά το Πάσχα για να αρθεί το διαφαινόμενο αδιέξοδο.
euro2day.gr
Νεότερη Παλαιότερη