Trending

Έκλεισε τεράστιο deal

Ποια συμφωνία έκλεισε η εταιρεία του ηγέτη της ΑΕΚ με τους Κινέζους που διαχειρίζονται το λιμάνι του Πειραιά;

Παλαιότερα είχαν διαρρεύσει σενάρια, τα οποία διαψεύστηκαν και υποστήριζαν, ότι η COSCO ενδιαφέρεται να μπει στην ΠΑΕ Ολυμπιακός είτε ως «συμπαίκτης» του Βαγγέλη Μαρινάκη είτε ακόμη και αποκτώντας το πλειοψηφικό πακέτο μετοχών.

Το μεγάλοντι deal με τους Κινέζους τελικά το έκανε η Aegean του Δημήτρη Μελισσανίδη. Όπως αναφέρει η επίσημη ενημέρωση, της εταιρείας του ηγέτη της ΑΕΚ, η Aegean Shipping Management υπέγραψε σύμβαση με το ναυπηγείο της Cosco στο Zhoushan της Κίνας για την κατασκευή τεσσάρων πλοίων επόμενης γενιάς τύπου Aframax (113,000 dwt το καθένα) με ημερομηνία παράδοσης μέσα στο 2018.

Η συμφωνία αυτή σηματοδοτεί την τελευταία σύμβαση ναυπήγησης μετά την παραλαβή των τεσσάρων δεξαμενοπλοίων το 2014 τα οποία κατασκευάστηκαν στα ναυπηγεία Dae Sun Shipbuilding που βρίσκονται στο Busan της Κορέας. Ο «Πράσινος Στόλος» της Aegean (Aegean GreenFleet), ενσωματώνει τις πιο σύγχρονες και ταυτοχρόνως οικολογικές τεχνολογίες, με αποτέλεσμα να μην επιβαρύνει το περιβάλλον, αφού τα πλοία εκπέμπουν μειωμένους ρύπους, επιτρέποντας σημαντικά χαμηλότερη κατανάλωση καυσίμου. Τα νέα πλοία τύπου Aframax θα ενταχθούν και αυτά με τη σειρά τους στον «Πράσινο Στόλο» της εταιρείας ακολουθώντας τη στρατηγική της Aegean για μείωση του αποτυπώματος σε άνθρακα.

Ο Πρόεδρος, κ. Γεώργιος Μελισσανίδης, δήλωσε: «Είμαι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσω την υπογραφή συμφωνίας για τη ναυπήγηση τεσσάρων νέων πλοίων τύπου Aframax 113.000 dwt με το ναυπηγείο της Cosco στο Zhoushan. Στον καιρό της παγκόσμιας αβεβαιότητας που διανύουμε και σε μία λανθάνουσα αγορά νεότευκτων πλοίων, εμείς ανανεώνουμε τη δέσμευσή μας στη διεθνή ναυτιλία». Ο κ. Μελισσανίδης πρόσθεσε «Θα ήθελα να εκμεταλλευτώ αυτή την ευκαιρία για να ευχαριστήσω την Cosco για την υποστήριξή της. Ανυπομονούμε να ενισχύσουμε τους δεσμούς μεταξύ μας, μιας και είμαστε δύο εταιρείες οι οποίες είναι τόσο στενά ευθυγραμμισμένες με την ποιότητα και τη δέσμευσή μας για υπηρεσίες υψηλού επιπέδου».
bankasport.gr
Νεότερη Παλαιότερη