Trending

Goldman Sachs: Μπορεί πλέον να ανοίξει όποιος θέλει online καταθετικό λογαριασμό με 1 δολάριο

Άνοιγμα στο ευρύ κοινό κάνει για πρώτη φορά μετά από 150 χρόνια η Goldman Sacks.

Ο τραπεζικός κολοσσός, που θεωρείται μια από τις πλουσιότερες και ισχυρότερες εταιρείες της Wall Street, ανακοίνωσε ότι θα προσφέρει «στο ευρύ κοινό υπηρεσίες online για άνοιγμα λογαριασμών με μόνο 1 δολάριο». 

Σύμφωνα με τους Financial Times, η στροφή αυτή της τράπεζας έρχεται σε μια ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο για τα τραπεζικά ιδρύματα τα οποία αντιμετωπίζουν προβλήματα ρευστότητας τα οποία προσπαθούν να αντιμετωπίσουν αναζητώντας νέες πηγές χρηματοδότησης.

Δεν είναι τυχαίο ότι τα αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου ήταν πενιχρά για τις μεγάλες αμερικανικές τράπεζες, εξαιτίας της πίεσης που δέχονται από τις ασταθείς αγορές και τους σκληρούς κανονισμούς της Fed.

Την περασμένη εβδομάδα οι αμερικανικές τράπεζες και ιδιαιτέρα η Goldman δέχθηκαν σκληρή κριτική από οικονομικούς αναλυτές για την αδράνεια τους να επανακτήσουν τις δυνάμεις τους με την Goldman να παρουσιάζει τη χαμηλότερη τριμηνιαία απόδοση ιδίων κεφαλαίων, τα οποία βρίσκονται μόλις στο 6,4% σε ετήσια βάση - των τελευταίων τεσσάρων χρόνων.

Έτσι η τράπεζα, λίγες ημέρες αργότερα παρουσίασε το GSBank.com, μια πλατφόρμα που απέκτησε από την GE Capital και περιλαμβάνει καταθέσεις 16 δις δολαρίων.

Μέσω αυτής της συμφωνίας, η τράπεζα κατάφερε να κερδίσει περίπου 145.000 καταθέτες λιανικής στους οποίους προσφέρει ετήσιο επιτόκιο 1,05% σε λογαριασμούς ταμιευτηρίου.

Η προσφορά αυτή είναι σε αρκετές περιπτώσεις καλύτερη από αυτήν που προσφέρουν η Citibank, η JPMorgan Chase ή η Bank of America.

Ο επικεφαλής στρατηγικής της Goldman, Stephen Scherr, υπεραμύνθηκε της κίνησης αυτής, λέγοντας ότι με την νέα επιθετική πολιτική που εφαρμόζει η τράπεζα θα αυξήσει σημαντικά τις πηγές χρηματοδότησης της. 

Χαρακτήρισε μάλιστα την κίνηση αυτή πρωτοποριακή λέγοντας ότι είναι παρόμοια με αυτή «του αμερικάνικου ονείρου».
bankingnews.gr
Νεότερη Παλαιότερη