Trending

Interamerican: Αποχωρεί ο Διευθύνων Σύμβουλος

Αποχωρεί μετά από 12 χρόνια από τη θέση του επικεφαλής της Interamerican ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Γιώργος Κώτσαλος, έπειτα από «αμοιβαία συμφωνία με το διοικητικό συμβούλιο της ACHMEA», του μητρικού ολλανδικού ομίλου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ACHMEA, η αποχώρηση θα γίνει «εντός του δεύτερου εξαμήνου του τρέχοντος έτους, κατά το οποίο ο κ. Κώτσαλος συμπληρώνει το 65ο έτος της ηλικίας του, παραμένοντας στη θέση του μέχρι να επιλεγεί νέος διευθύνων σύμβουλος και δημιουργώντας έτσι τις απαραίτητες προϋποθέσεις για την εξεύρεση του κατάλληλου προσώπου που θα τον διαδεχθεί στην ηγεσία της εταιρείας».

Όπως δήλωσε ο Willem van Duin, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της ACHMEA, της ολλανδικής μητρικής εταιρείας της INTERAMERICAN: «Ο Γιώργος Κώτσαλος είχε σπουδαία αξία για την εταιρεία κατά τα τελευταία δώδεκα χρόνια, όχι μόνο για την Ελλάδα, αλλά και για τον ρόλο του ως ένας εκ των ηγετών των διεθνών δραστηριοτήτων της ACHMEA. Με τον Γιώργο Κώτσαλο στο τιμόνι της η Interamerican ενίσχυσε τη θέση της ως πρωτοπόρου της ελληνικής ασφαλιστικής αγοράς στις απευθείας ασφαλίσεις. Η παρουσίαση της ισχυρής, πλέον, μάρκας Anytime πραγματοποιήθηκε επί των ημερών του»..

Ο κ. Κώτσαλος, αναφερόμενος στην απόφαση αυτή, υπογραμμίζει: «Η INTERAMERICAN απετέλεσε ένα μεγάλο κεφάλαιο στην επαγγελματική ζωή μου, με ό,τι αυτό μπορεί να σημαίνει, και θα συνεχίσω και στο μέλλον να έχω στον νου μου την εταιρεία και τους ανθρώπους της, όποια κι αν είναι η δραστηριοποίησή μου μετά την παράδοση της σκυτάλης εκ μέρους μου».

Το Διοικητικό Συμβούλιο της INTERAMERICAN πρόκειται να ανακοινώσει τον διάδοχο του Γιώργου Κώτσαλου σε εύθετο χρόνο.

Ο Γιώργος Κώτσαλος διετέλεσε τρεις φορές πρόεδρος της Ενωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος (ΕΑΕΕ). Επίσης, εξελέγη δύο φορές μέλος του συμβουλίου του Insurance Europe (CEA). Παραμένει σήμερα αντιπρόεδρος της ΕΑΕΕ και πρόεδρος του Ελληνο-Ολλανδικού Εμπορικού Συνδέσμου (HeDA). Θα παραμείνει ενεργό μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών (ΣΕΒ).
Νεότερη Παλαιότερη