Trending

Μεγάλη Τράπεζα απολύει προσωπικό των 586 ευρώ

Ένα δυσάρεστο περιστατικό εξελίσσεται αυτές τις ημέρες σε μεγάλη Τράπεζα της Ελλάδας με την εξαγγελία απολύσεων προσωπικού που αμοίβεται με 586 ευρώ μηνιαία.

Πρόκειται για τη Eurobank η οποία σύμφωνα με δημοσίευμα της FMVoice απολύει 17 ενοικιαζόμενους εργαζόμενους των 586 ευρώ. Παρά το γεγονός πως είχαν υπογράψει πρόσφατα την μείωση των μισθών τους, η τράπεζα τους απολύει, προσλαμβάνοντας ταυτόχρονα, σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ, «ολόκληρο το επιτελείο του πρώην ΥΠΟΙΚ, Γκίκα Χαρδούβελη».

Πρόκειται για 17 ενοικιαζόμενους τραπεζοϋπάλληλους προερχόμενους από τα καταστήματα του πρώην Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου στην Καρδίτσα, τον Βόλο, την Θεσσαλονίκη, τα Χανιά και άλλες περιοχές της Ελλάδας, για τους οποίους υπήρχε δέσμευση της τράπεζας να κρατήσουν τις θέσεις τους.

Μάλιστα, όπως καταγγέλλει ο Σύλλογος Δανειζομένου Προσωπικού Τραπεζικού Τομέα, αναγκάστηκαν πριν έναν χρόνο να αλλάξουν εργολάβο για να κρατήσουν την δουλειά τους, ενώ πριν έξι μήνες υπέγραψαν μείωση μισθών κατά 40% για να παραμείνουν στις θέσεις τους.

Σήμερα, στους εργαζόμενους της Mellon (εταιρεία-εργολάβος) προτείνεται προσχηματικά, όπως αναφέρουν, η εργασία με τον ίδιο μισθό στην Αθήνα, διαφορετικά θα απολυθούν.

Την ίδια ώρα, όπως καταγγέλλει η ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ Eurobank, η τράπεζα προσλαμβάνει ανώτατο προσωπικό, και δη, στο σύνολό του το επιτελείο του υπουργού Οικονομικών της κυβέρνησης Σαμαρά, Γκίκα Χαρδούβελη. Άλλωστε, ο ίδιος έχει διατελέσει οικονομικός σύμβουλος και επικεφαλής του τμήματος Οικονομικών Μελετών του ομίλου.
fmvoice.gr


Νεότερη Παλαιότερη