Trending

Νέα δημοσκόπηση: ποιός προηγείται, ποιός μένει εκτός Βουλής

Προβάδισμα 4,4 μονάδων της Νέας Δημοκρατίας από τον ΣΥΡΙΖΑ “δείχνει” νέα δημοσκόπηση της Κάπα Research για το Βήμα της Κυριακής, με την πλειονότητα των ερωτηθέντων (70%) να κρίνει αρνητικά τη διαπραγμάτευση. Επίσης, περίπου 4 στους 10 να πιστεύουν πως η κυβέρνηση θα πρέπει να έρθει σε ρήξη εάν οι δανειστές δεν σεβαστούν τις κόκκινες γραμμές, 3 στους 10 πως η διαπραγμάτευση πρέπει να κλείσει άμεσα και το 26% πως η διαπραγμάτευση πρέπει να συνεχιστεί, έστω κι αν πιεστεί η οικονομία.

Παράλληλα, ένα ποσοστό 46,3% πιστεύει πως αν τα μέτρα που απαιτούνται είναι σκληρά, η κυβέρνηση θα έπρεπε να τα περάσει το συντομότερο από τη Βουλή για να κλείσει η αξιολόγηση ενώ το 34,3% πιστεύει πως θα έπρεπε να κάνει δημοψήφισμα.

Πρόθεση ψήφου

Στην πρόθεση ψήφου, ο ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζεται στο 18,4% (με αναγωγή της αδιευκρίνιστης ψήφου, 27%), η ΝΔ στο 21,4% (με αναγωγή, 31,4%), ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ στο 6% (με αναγωγή 8,7%), η Χρυσή Αυγή στο 5,4% (με αναγωγή, στο 8%), το ΚΚΕ στο 4,9%, (με αναγωγή στο 7,2%), η Ένωση Κεντρώων στι 2,6% (με αναγωγή, 3,8%), οι ΑΝΕΛ στο 2,5% (με αναγωγή στο 3,7%) και το Ποτάμι στο 1,8% (με αναγωγή στο 2,7%).

Σημείωση: Με βάση τον ισχύοντα εκλογικό νόμο ένα κόμμα για να εισέλθει στη Βουλή πρέπει να ξεπεράσει το κατώφλι του 3%
fortunegreece.com
Νεότερη Παλαιότερη