Trending

Ο Αβραμόπουλος προσέλαβε στις Βρυξέλλες τον γιό γνωστού δημοσιογράφου

Γράφει η Agnes L.

Νέα αποκάλυψη έρχεται στο φως της δημοσιότητας. Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, Επίτροπος Μεταναστευτικής Πολιτικής στις Βρυξέλλες, διόρισε τον γιο του γνωστού δημοσιογράφου Γιάννη Πρετεντέρη, στο γραφείο του.

Αυτή την περίοδο επιμορφώνεται με μισθό 1.000 ευρώ το μήνα. Ο Κωνσταντίνος Πρετεντέρης είναι απόφοιτος του Κολλεγίου Αθηνών, 24 ετών και ζει μόνιμα στο Βέλγιο.

Μετά τον σάλο που ξέσπασε με δημοσιεύματα ο Δημήτρης Αβραμόπουλος έγινε έξαλλος και έσπευσε να ξεκαθαρίσει: "Στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή υφίσταται μια διαδικασία επιμόρφωσης νέων από χώρες της Ευρώπης, σε θέματα ευρωπαϊκού δικαίου αλλά και τρέχουσας πρακτικής.

Δεν πρόκειται για σχέση εργασίας και ούτε θεωρείται πρόσληψη. Και είναι διάρκειας ολίγου χρόνου.

Το λεγόμενο «Blue Book» είναι η βάση δεδομένων στην οποία καταγράφονται όλες οι αιτήσεις των νέων ευρωπαίων επιστημόνων, με βάση μια αξιολόγηση ηλεκτρονικού χαρακτήρα, που ετοιμάζεται από εξωτερική εταιρεία της Επιτροπής, η οποία καταγράφει και κάνει τις επιλογές, με βάση τα τυπικά κριτήρια του καθενός και της καθεμιάς υποψήφιας.
Τα χαρακτηριστικά της διάφανης και ανεξάρτητης αυτής διαδικασίας επιλογής είναι ότι καμία υπηρεσία δεν μπορεί να παρέμβει υπέρ ενός ή άλλου υποψηφίου.

Τα κριτήρια είναι οι σπουδές τους, τα ενδιαφέροντά τους και οι πρακτικές τους, καθώς και ο ανάλογος καταμερισμός μεταξύ εθνικοτήτων.

Όταν επιλεγούν, διανέμονται στα Γραφεία των Επιτρόπων, που κατά παράδοση, ένας τουλάχιστον πρέπει να μιλάει τη γλώσσα καταγωγής των Επιτρόπων.

Στο Γραφείο του Επιτρόπου Δημήτρη Αβραμόπουλου έχουν επιμορφωθεί, τους περασμένους μήνες, σε θέματα μετανάστευσης, αλλά και γενικότερης εσωτερικής λειτουργίας της Επιτροπής, αρκετοί stragiaires διαφόρων εθνικοτήτων, από χώρες της Ένωσης.

Η θητεία των stragiaires είναι πεντάμηνη και η αποζημίωσή τους είναι περίπου στα 1000 ευρώ μηνιαίως."
Νεότερη Παλαιότερη