Trending

Απονομή βραβείου Manager of the Year

Σε αυτή την τόσο δύσκολη περίοδο για την επιχειρηματικότητα στη χώρα μας, οι επιχειρήσεις που επιτυγχάνουν αποτελούν φωτεινά παραδείγματα για όλους. Και για να επιτύχει μια επιχείρηση απαιτείται αποτελεσματική διοίκηση. Αυτή επιβραβεύεται από τον θεσμό του «Manager of the Year», η 14η Τελετή Απονομής του οποίου, θα πραγματοποιηθεί αύριο Πέμπτη 19 Μαΐου 2015 και ώρα 19.00 στο ξενοδοχείο Hilton. Ο επιτυχημένος ετήσιος αυτό θεσμός της ΕΕΔΕ καθιερώθηκε από το 2002 βραβεύοντας εξαιρετικές προσωπικότητες της επιχειρηματικής κοινότητας της χώρας.

Μέχρι σήμερα το βραβείο έχει απονεμηθεί ανά έτος: το 2002 στον κ. Μηνά Τάνες, τότε Διευθύνοντα Σύμβουλο της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας, το 2003, στον κ. Σπύρο Θεοδωρόπουλο, Διευθύνοντα Σύμβουλο της Chipita, το 2004 στον κ. Νικόλαο Νανόπουλο, τότε Διευθύνοντα Σύμβουλο της EFG Eurobank Εργασίας, το 2005 στον κ. Ευάγγελο Μαρτιγόπουλο, τότε Διευθύνοντα Σύμβουλο της Cosmote, το 2006 στον κ. Τάκη Αράπογλου, τότε Πρόεδρο & Διευθύνοντα Σύμβουλο της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος, το 2007 στον κ. Σπύρο Δεσύλλα, τότε Πρόεδρο & Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΕΛΑΙΣ – Unilever, το 2008 στον κ. Κωνσταντίνο Μαχαίρα, τότε Διευθύνοντα Σύμβουλο Ν/Α Ευρώπης της ΑΒ Βασιλόπουλος, το 2009 στον κ. Δημήτρη Βιδάκη, τότε Γενικό Διευθυντή της Coca Cola Τρία Έψιλον, το 2010 στον κ. Απόστολο Ταμβακάκη, τότε Διευθύνοντα Σύμβουλος του Ομίλου της Εθνικής Τράπεζας, το 2011 στον κ. Γιώργο Κώτσαλο, Διευθύνοντα Σύμβουλο του Ομίλου Interamerican, το 2012 στον κ. Κωνσταντίνο Φρουζή, τότε Αντιπρόεδρο και Γενικό Διευθυντή της Novartis Hellas, το 2013 στον κ. Κωνσταντίνο Αντωνόπουλο, τότε Διευθύνοντα Σύμβουλο του Ομίλου INTRALOT και το 2014 στον κ. Δημήτρη Πισιμίση, Διευθύνοντα Σύμβουλο της BIC VIOLEX Α.Ε.

Η δημιουργία αυτού του θεσμού βασίστηκε στην ανάγκη της επιπλέον αναγνώρισης των ανωτάτων διευθυντικών στελεχών που διευθύνουν αποτελεσματικά τις επιχειρήσεις τους, στο σύγχρονο ανταγωνιστικό περιβάλλον της κοινωνίας της γνώσης, με όραμα και προοπτική για το μέλλον. Το Βραβείο απονέμεται σε Πρόεδρο, Διευθύνοντα Σύμβουλο ή Γενικό Διευθυντή Εταιρείας ή Οργανισμού, που έχει την έδρα του και δραστηριοποιείται στην Ελλάδα, ανεξαρτήτως μεγέθους, κλάδου, ιδιωτικού ή δημόσιου τομέα. 

Η επιτυχής και αποτελεσματική άσκηση διοίκησης από τα πρόσωπα αυτά προκύπτει από: τα οικονομικά αποτελέσματα της επιχείρησης την οποία διοικούν, τον κοινωνικό απολογισμό, την εξωστρέφεια, τις καινοτομίες, τη διαχείριση ανθρωπίνων πόρων, τη συμβολή στην ανάπτυξη τοπικών κοινωνιών και άλλα επιτεύγματα που συνάδουν με την ανάδειξη ενός υποψηφίου ως ηγέτη του χώρου. Η ιδιότητα του μέλους της ΕΕΔΕ δεν αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για την απονομή του Βραβείου. 
Νεότερη Παλαιότερη