Trending

Γνωστή επιχειρηματική οικογένεια πούλησε μετοχές της Coca Cola

Μέλη της οικογένειας Λεβέντη, βασικού μετόχου της εισηγμένης στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου Coca Cola HBC AG, προχώρησαν στη διάθεση μέρους της συμμετοχής που κατείχαν στο μετοχικό κεφάλαιο της πολυεθνικής εταιρείας.

Με συντονιστή και μοναδικό ανάδοχο την Credit Suisse Securities (Europe), πραγματοποιήθηκε την Τρίτη placement για την πώληση 5,3 εκατομμυρίων μετοχών της Coca Cola HBC από την εταιρεία New Argen Holdings, συμφερόντων μελών της οικογένειας Λεβέντη.

Η συναλλαγή πραγματοποιήθηκε στις 13,15 στερλίνες ανά μετοχή και το συνολικό τίμημα ανήλθε στα επίπεδα των 71 εκατομμυρίων στερλίνων για την New Argen Holdings.

Το ιδιωτικό επενδυτικό όχημα πριν την πώληση είχε στον έλεγχό του ποσοστό περίπου 2,7% του μετοχικού κεφαλαίου της CCHBC AG. Μετά την πώληση, εκτιμάται πως διατηρεί ποσοστό 1,2% της εταιρείας (περίπου 4,5 εκατ.μετοχές), για το οποίο υπάρχει δέσμευση μη πώλησης για περίοδο 60 ημερών.

Xθες (25/5), οι χρηματιστηριακές αρχές του LSE ενημερώθηκαν για συναλλαγές από μη εκτελεστικά μέλη της εισηγμένης εταιρείας, του Χρήστου και Αναστάσιου Λεβέντη. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ενημέρωση προς το LSE, o Χρήστος Λεβέντης πούλησε 735.968 μετοχές στην τιμή των 13,15 στερλίνων, μια συναλλαγή ύψους 9,7 εκατομμυρίων προ φόρων. Αντίστοιχα, ο Αναστάσιος Λεβέντης (κατείχε τη θέση του αντιπροέδρου της εταιρείας από τον Οκτώβριο του 2000 έως τον Απρίλιο του 2003) πούλησε στην ίδια τιμή 436.129 μετοχές, με τη συναλλαγή ύψους περίπου 5,7 εκατ. στερλίνων.
mononews.gr
Νεότερη Παλαιότερη