Trending

Guardian: Το ΔΝΤ απειλεί με αποχώρηση από το Ελληνικό πρόγραμμα

«Εξανεμίζονται οι ελπίδες προκειμένου να υπάρξει συμφωνία ανάμεσα στην Ελλάδα και τους δανειστές ύστερα από μια αναπάντεχη παρέμβαση του ΔΝΤ» μεταδίδει o Guardian σε δημοσίευμα που αναφέρεται στην επιστολή της C. Lagarde προς τους υπουργούς Οικονομικών της Ευρωζώνης.

«Σε μία επανάληψη του δράματος που κυριάρχησε στην ευρωζώνη πέρυσι, η Αθήνα αντιμετωπίζει το φάσμα της χρεοκοπίας αν αποτύχει να καλύψει τα ομόλογα της ΕΚΤ που λήγουν και τα δάνεια του ΔΝΤ τον Ιούλιο», υπογραμμίζει.

Το δημοσίευμα με τον τίτλο «Το ΔΝΤ απειλεί να αποχωρήσει από την ελληνική διάσωση», αναφέρει πως η Lagarde προειδοποίησε πως είτε οι δανειστές θα συμφωνήσουν στην αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους είτε το ΔΝΤ θα αποχωρήσει από το πρόγραμμα.

«Για εμάς προκειμένου να υποστηρίξουμε με μια νέα συμφωνία με το ΔΝΤ, είναι απαραίτητο η χρηματοδότηση και ελάφρυνση χρέους να βασίζονται σε δημοσιονομικούς στόχους που να είναι ρεαλιστικοί επειδή υποστηρίζονται από αξιόπιστα μέτρα ώστε να μπορούν να επιτευχθούν έγραψε η Lagarde, τονίζοντας την έλλειψη δομικών μεταρρυθμίσεων και την αποτυχία της Αθήνας στο πρόγραμμα προσαρμογής ως τώρα» αναφέρεται στο δημοσίευμα.
bankingnews.gr
Νεότερη Παλαιότερη