Trending

Η Ευρωπαϊκή Πίστη αγοράζει Νοσοκομείο

Σχέδια ακόμα και για την απόκτηση νοσοκομειακής μονάδας ή για την παροχή νοσηλευτικών υπηρεσιών υπάρχουν στα νέα πλάνα της Ευρωπαϊκής Πίστης μετά την πώληση του ποσοστού της Τράπεζας Πειραιώς στην EBRD και στα funds Orasis (σ.σ. Ελληνικών συμφερόντων) και Serengeti Asset Management (από τις ΗΠΑ). Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για στρατηγική συνεργασία, αφού η Ευρωπαϊκή Πίστη αποτελεί κερδοφόρα εταιρεία για περίπου 28 χρόνια και μάλιστα συνεχόμενα και με σταθερό management υπό τον κ. Χρ. Γεωργακόπουλο, ο οποίος εξακολουθεί να έχει σχέδια για περαιτέρω ανάπτυξη της ασφαλιστικής. Η οποία βρίσκεται ήδη στην έβδομη θέση ως προς την κατάταξη των ασφαλιστικών στη χώρα μας, κοντράροντας ακόμα και τις ξένες πολυεθνικές.

Η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων και Ανάπτυξης απέκτησε από την Τράπεζα Πειραιώς το 15% από 28% που κατείχε συνολικά.  Το υπόλοιπο ποσοστό συμμετοχής εξαγοράστηκε από μέλη της διοίκησης της εταιρείας (8,7%) και από τους χρηματοοικονομικούς επενδυτές Orasis Fund SPC (2,5%) και Serengeti Asset Management (2,5%). Είναι ενδιαφέρον ότι στο διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας παραμένει πρόεδρος ο κ. Στ. Λεκάκος, διευθύνων σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς, ο οποίος, όπως έγινε γνωστό αργά χθες το απόγευμα αγόρασε επιπλέον 650 χιλιάδες τεμάχια της Ευρωπαϊκής Πίστης.

Πάντως, με την επένδυση αυτή η EBRD στηρίζει την μελλοντική ανάπτυξη της Ευρωπαϊκής Πίστης και ενισχύει τις προσπάθειες αναδιάρθρωσης της Τράπεζας Πειραιώς. Η Ελληνική ασφαλιστική αγορά είναι λιγότερο ανεπτυγμένη σε σχέση με άλλες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ως εκ τούτου, η EBRD σχεδιάζει μια μακροχρόνια δέσμευση με την Ευρωπαϊκή Πίστη. Σύμφωνα με κύκλους της αγοράς, δεν αποκλείεται να υπάρξει κάθοδος της εισηγμένης ασφαλιστικής στον χώρο των νοσοκομείων.    
ependisinews.gr
Νεότερη Παλαιότερη