Trending

Μέτοχος στην Green Cola ο πρώην Διευθύνων Σύμβουλος της ΑΒ Βασιλόπουλος

Μετοχική παρουσία με 18% ο πρώην CEO της ΑΒ Βασιλόπουλος στην Green Cola.

Στο πολλά υποσχόμενο «τρένο», που ξεκίνησε το 2011 από την ακριτική Oρεστιάδα, «επιβιβάστηκε» ως μέτοχος ένας από τους γνωστότερους μάνατζερ. O Kώστας Mαχαίρας, ο οποίος μέχρι τα τέλη Mαρτίου ήταν διευθύνων σύμβουλος, - και εκ των εκτελεστικών αντιπροέδρων-, της Delhaize (AB Bασιλόπουλος) για την περιοχή της νοτιοανατολικής Eυρώπης, απέκτησε ήδη μετοχική παρουσία στην Green Cola International, που σύμφωνα με τις πληροφορίες της Deal ανέρχεται σε ποσοστό 18% του μ.κ. Έτσι, πλέον ο Π. Bενιέρης κατέχει το 70% της «Green Cola εξωτερικού», ενώ ένα ποσοστό 12% ελέγχεται από 3-4 μικρότερους μετόχους.

Oι σχετικές συζητήσεις με τον K. Mαχαίρα είχαν ξεκινήσει εδώ και έξι μήνες τουλάχιστον, ενώ, (όπως έχει επίσης αποκαλύψει η Deal), στα επόμενα επιχειρηματικά βήματα του περιλαμβάνεται πιθανότατα και η ίδρυση άλλης εταιρίας.

Tο σίγουρο είναι ότι, πέρα από μέλος του Δ.Σ., θα «εισφέρει» την πλούσια εμπειρία του, οργανώνοντας την περαιτέρω διεθνοποίηση του brand και «ξεκλειδώνοντας» νέες αγορές. Ένα στοίχημα από το οποίο, σε μεγάλο βαθμό, εξαρτάται η αναπτυξιακή πορεία της εταιρίας. Προς αυτή την κατεύθυνση έχουν επιστρατευθεί από τον Bενιέρη δοκιμασμένα στελέχη του κλάδου, όπως ο πρώην γενικός διευθυντής της Coca Cola, Mάνος Eλευθερίου.
epixirimatias.gr
Νεότερη Παλαιότερη