Trending

Μίζα επιχειρηματία 400.000€ για έγκριση δανείου

Ο ορισμός του μιζαδόρου αλλά και της διαπλοκής βρίσκει στέγη στο πρόσωπο ενός πατρινού, ο οποίος τον τελευταίο καιρό σέρνει το χορό της κάθαρσης και της διαφάνειας σε Ίδρυμα της περιοχής!

Την ίδια ώρα ωστόσο τα στοιχεία που έχει στη διάθεση του ο «Κόσμος» αποκαλύπτουν το διπλό του ρόλο, καθώς εκμεταλλευόμενος τη σχέση που είχε με μέλος της διοίκησης μεγάλης τράπεζας στην Αθήνα , διπλάρωνε επιχειρηματίες της περιοχής και τους απαιτούσε «ρεγάλο» δεκάδων χιλιάδων ευρώ, προκειμένου να τους εγκριθούν τα δάνεια.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση «διπλαρώματος» από τον «σταυροφόρο της κάθαρσης», πατρινού επιχειρηματία, ο οποίος από μεγάλη τράπεζα ζητούσε την έγκριση δανείου λίζινγκ ύψους 13 εκ ευρώ .
Η σχέση του κύριου καθηγητή με μία από τις «κορυφές» της τράπεζας στην Αθήνα, του επέτρεψε να γνωρίζει το αίτημα με αποτέλεσμα να τον πλησιάσει και να του δηλώσει ευθέως πως εάν ήθελε να του εγκριθεί το δάνειο θα του έδινε ποσό 400.000€ για την εξυπηρέτηση που θα του παρέχει .

Ο Πατρινός επιχειρηματίας αντί να ενδώσει πήγε στην Αθήνα όπου ζήτησε ακρόαση από τον νούμερο 1 και 2 της τράπεζας ,στους οποίους δήλωσε πως τα λεφτά που του ζητάνε μέσω του προσώπου που δηλώνει ότι τους εκπροσωπεί, δεν μπορεί να τους τα δώσει και μάλιστα τους έκανε γνωστό. πως προτιμάει να μην πάρει το δάνειο καθώς τα 12.500.000 εκατομμύρια από αυτό, θα πήγαιναν πάλι στην τράπεζα για δάνεια της προηγούμενης ιδιοκτησίας του ακινήτου το οποίο βρίσκεται περιφερειακά της Πάτρας.

Οι κεφαλές της τράπεζας δήλωσαν άγνοια για το πως κινείται ο συγκεκριμένος παράγοντας στην Πάτρα, με τον έναν από αυτές ωστόσο να αναγνωρίζει πως έχει προσωπική σχέση μαζί του.

Η συγκεκριμένη περίπτωση είναι μια από τις δεκάδες κατά τις οποίες ο κύριος καθηγητής φέρεται να πλησίασε στα χρόνια των παχιών αγελάδων επιχειρηματίες και ελεύθερους επαγγελματίες της περιοχής, προκειμένου να τους ζητήσει μίζα εάν θέλουν να τους εγκριθεί το δάνειό τους, ενώ μέχρι στιγμής είναι άγνωστο πόσοι και ποιοι από αυτούς ενέδωσαν.
crashonline.gr
Νεότερη Παλαιότερη