Trending

Ο μυστηριώδης Έλληνας διαχειριστής 32 offshore εταιρειών

O κ. Αστέριος Αναστασιάδης είναι ο δικηγόρος που σύμφωνα με τα Panama papers εμφανίζεται να έχει συστήσει (προφανώς για λογαριασμό πελατών του) τις περισσότερες εταιρίες (32 στον αριθμό) από όλους τους Έλληνες δικηγόρους. Κάποιες από αυτές όμως δεν έχουν σαν διεύθυνση το γραφείο του στην Βασ. Σοφίας αλλά στην Πατριάρχου  Ιωακείμ 26 στο Κολωνάκι. Μάλιστα το όνομα του είχε βρεθεί σε λίστες με τους πλουσιότερους Έλληνες που ήλεγχε παλαιότερα το Υπουργείο Οικονομικών χωρίς φυσικά αυτό να είναι κάτι μεμπτό.  Ποιος είναι όμως ο γνωστός δικηγόρος ο οποίος φροντίζει να μένει μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας.

Ολυμπιακοί Αγώνες 

Τον Απρίλιο του 1998 ιδρύθηκε  Pentelink (στην συνέχεια μετονομάστηκε Octagon). Η εταιρεία ιδρύθηκε από ανθρώπους, που είχαν εμπλακεί στην επιτροπή διεκδίκησης των Ολυμπιακών, αλλά έμειναν εκτός της νέας εταιρείας που ιδρύθηκε για να οργανώσει τους Αγώνες. Τον Απρίλιο του 1998 ανακοινώνεται η καταχώριση της εταιρείας «Pentelink Ανώνυμος Εταιρεία Παραγωγών και Επικοινωνιακών Συμβούλων», με αρχικό μετοχικό κεφάλαιο 20 εκατ. δραχμές. Στο πρώτο Διοικητικό Συμβούλιο συμμετέχουν οι κ. Μαρτίνος – Διαγόρας Σίμιτσεκ ως πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος, Θεοφάνης Συναδινός (αδελφός του αρχιτέκτονα Π. Συναδινού που προετοίμασε το φάκελο διεκδίκησης και πέρασε από τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της «Αθήνα 2004») και ο δικηγόρος Αστέριος Αναστασιάδης.

Στα τέλη του 1998, η εταιρεία μετονομάζεται σε «Athens Communications Team Ανώνυμος Εταιρεία Παραγωγών και Επικοινωνιακών Συμβούλων» (ACT A.E.) και το μετοχικό της κεφάλαιο αυξάνεται κατά 80 εκατ. δραχμές, διαιρούμενο σε 80.000 μετοχές, ονομαστικής αξίας 1.000 δραχμών εκάστη.  Όμως εκείνη την χρονιά ο κ . Αναστασιάδης αποσύρθηκε από την εταιρία.
mononeww.gr
Νεότερη Παλαιότερη