Trending

Παπαρήγα: Δεν απαντάτε καλύτερα στον κόσμο που είναι συγκεντρωμένος έξω;

«Δεν απαντάτε καλύτερα στον κόσμο που είναι συγκεντρωμένος έξω;», ανέφερε η Αλέκα Παπαρήγα απευθυνόμενη στον υπουργό Οικονομικών, Ευ. Τσακαλώτο, ο οποίος ζήτησε να απαντήσει  επί προσωπικού στον Γιάννη Βρούτση και τον Ανδρέα Λοβέρδο.

Αυτό συνέβη τη στιγμή που η κ. Παπαρήγα είχε ανέβει στο βήμα για να μιλήσει, ενώ είχε προηγηθεί η ομιλία του κ. Τσακαλώτου.

Ο κ. Τσακαλώτος της ζήτησε συγγνώμη , συμπληρώνοντας «αφού πήραν το λόγο επί προσωπικού και μου έκαναν επίθεση πρέπει να απαντήσω».

Η κ. Παπαρήγα του απάντησε «δεν απαντάτε καλύτερα στον κόσμο που είναι συγκεντρωμένος έξω; 
Έχει σημασία να απαντάτε στον ένα και στον άλλο βουλευτή;» και μετά δίνοντας τον λόγο στον υπουργό σημείωσε «εμείς δεν παίζουμε θέατρο εδώ μέσα. 

Ας μιλήσει ο κ. υπουργός διότι η ευαισθησία που υπάρχει είναι επί προσωπικού, ο ένας για τον άλλο. 

Δεν σας νοιάζει τι γίνεται έξω από αυτή την αίθουσα, να απαντήσετε εκεί. 

Ας απαντήσει στα προσωπικά που δημιουργήθηκαν. 

Και τι προσωπικά είναι αυτά; 

Πολιτικά ζητήματα είναι».

Η κ. Παπαρήγα κατέβηκε από το βήμα και κατόπιν ο κ. Τσακαλώτος της είπε «κ. Παπαρήγα μη μας λέτε ότι δεν μας νοιάζει τι γίνετε έξω», ενώ συνέχισε δίνοντας τις απαντήσεις του επί προσωπικού στον Γιάννη Βρούτση και τον Ανδρέα Λοβέρδο.

Μάλιστα, ο κ. Τσακαλώτος απαντώντας στον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της ΝΔ, Γ. Βρούτση είπε χαρακτηριστικά  «ανάμεσα στον Γενάρη και τον Σεπτέμβρη μάλλον πήγε μία μύγα τσε τσε στη Συγγρού», «φαίνεται να μην έχετε καταλάβει ότι μετά τις εκλογές του Γενάρη έγιναν και εκλογές τον Σεπτέμβρη».

Και συνέχισε λέγοντας «μην μας λέτε για 12.000 αφορολόγητο όταν ξέρετε ότι ήταν υπόσχεση του Γενάρη. 

Εμείς πηγαίνουμε με πρόγραμμα. 
Θέτω στην κρίση του ελληνικού λαού αν διαπραγματευόμαστε σκληρά ή αν διαπραγματευόμαστε όπως λέτε εσείς».

Στη συνέχεια η κ. Παπαρήγα ανέβηκε στο βήμα της Βουλής, σημειώνοντας μεταξύ άλλων «μπορεί να πάρετε "καλό βαθμό" στην αξιολόγηση αλλά για εμάς αυτό είναι ότι πιο καπιταλιστικό υπάρχει», «έχετε το θράσος να λέτε ότι είστε οι κληρονόμοι των ταξικών αγώνων του αιώνα, είστε όμως ότι ποιο συμβιβαστικό έχει υπάρξει».

Σύμφωνα με την κ. Παπαρήγα, «το μεγαλύτερο ψέμα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ήταν που υποσχεθήκατε 13ο και 14ο μισθό και σύνταξη».
bankingnews.gr
Νεότερη Παλαιότερη