Trending

Παραγγελία πλοίων 110 εκατομμυρίων ευρώ από τον υιό Μελισσανίδη

Η Cosco επιβεβαιώνει την παραγγελία 2 πλοίων τύπου aframax με option για δύο ακόμη, από την ελληνική ναυτιλιακή Aegean Shipping Management, της οικογένειας Μελισσανίδη. Σύμφωνα με την κινεζική εταιρία η τιμή παραμένει εμπιστευτική μεταξύ των δύο πλευρών, ωστόσο, το ναυτιλιακές πηγές που ρώτησε το mononews.gr   εκτιμούν ότι κυμαίνεται στα 56,3 εκατ. δολάρια το κάθε ένα. Επί της ουσίας η συνολική παραγγελία εάν ενεργοποιηθούν τα options θα ξεπεράσει τα 200 εκ δολάρια. 

Πρόκειται για την πρώτη παραγγελία νεότευκτων πλοίων που πραγματοποιεί η Aegean Shipping από το 2014, ενώ τα νέα aframax, χωρητικότητας 113.000 dwt, θα συμπεριληφθούν στο λεγόμενο “πράσινο στόλο” της εταιρίας. Πρόκειται για τα πλοία νέας γενιάς που διαθέτει, τα οποία εναρμονίζονται πλήρως με την στρατηγική της εταιρίας στο χώρο της καινοτόμου ναυτιλίας και τη χρήση των πιο προηγμένων τεχνολογιών για την καλύτερη απόδοση στη θάλασσα και τις καλύτερες επιδόσεις για το περιβάλλον.

Tις πληροφορίες αποκάλυψε η Cosco Corp of Singapore κατά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων πρώτου τριμήνου, που ήταν αρνητικά λόγω της μείωσης των νέων παραγγελιών και της κρίσης στην αγορά ξηρού φορτίου.

Συγκεκριμένα, το ναυπηγείο εμφάνισε καθαρές ζημιές 14,4 εκατ. δολαρίων Σιγκαπούρης (10,6 εκατ. δολαρίων ΗΠΑ) στο τρίμηνο, σε σχέση με τα καθαρά κέρδη 4,25 εκατ. δολαρίων Σιγκαπούρης την αντίστοιχη περίοδο του 2015.

Ο Πρόεδρος της εταιρίας, Wu Zi Heng, επισήμανε ότι στο μέλλον θα πρέπει η εταιρία να αφουγκραστεί τον παλμό της αγοράς, να παραμείνει ευέλικτη, να στηριχτεί στις δυνάμεις της και να έχει ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα προκειμένου να ξεπεράσει τη δύσκολη αυτή στιγμή.

Η Cosco Corp παρέδωσε έξι έργα κατά το πρώτο τρίμηνο του 2016 και τα έσοδα της ανήλθαν στα 7,22 δισ. Δολάρια Σγκαπούρης, μειωμένα κατά 27%. Ο τζίρος της από τις εργασίες στην αγορά ξηρού φορτίου μειώθηκε κατά 45%, στα 5,7 εκατ. δολάρια Σιγκαπούρης, λόγω των χαμηλών τιμών στις ναυλώσεις.
mononews.gr
Νεότερη Παλαιότερη