Trending

Πασίγνωστος Έλληνας κομμωτής πτώχευσε και έφυγε Αμερική

Πρόκειται για έναν από τους γνωστότερους Έλληνες κομμωτές που ένα κούρεμα από τα χέρια του στις εποχές δόξας του κόστιζε 150 €.

Ο λόγος για τον Ηλία Ζάρμπαλη ο οποίος λίγες ημέρες πριν από το Πάσχα έκλεισε και το τελευταίο κομμωτήριο που διατηρούσε στο Κολωνάκι.

Ο Ηλίας Ζάρμπαλης θεωρούνταν στις καλές εποχές του ένας από τους καλύτερους εργοδότες, αφού οι μισθοί του προσωπικού ξεπερνούσαν κατά πολύ αυτούς των άλλων κομμωτηρίων. Η ανοδική πορεία της οικονομίας, τα δάνεια που του έδιναν αφειδώς οι τράπεζες και η πολλή δουλειά οδήγησαν τον ταλαντούχο κομμωτή να αποφασίσει να μετατρέψει την επιχείρησή του σε αλυσίδα. Εχοντας ως βάση του το κομμωτήριο στο Κολωνάκι, εγκαινίασε το κατάστημα στη Γλυφάδα, το πρώτο του ιδιόκτητο κομμωτήριο στο Ψυχικό, ενώ το 2006 έφτασε μέχρι τη Νέα Ερυθραία.

Το 2008 ένα γεγονός σημάδεψε την αρχή της καθόδου του: εγκαινίασε το υπερπολυτελές κατάστημά του στη Βουκουρεστίου με κόστος κατασκευής ένα εκατομμύριο ευρώ. Σε ένα χρόνο έκλεισε.

Στις 5 Νοεμβρίου του 2012, η εταιρεία Ηλίας Ζάρμπαλης Κομμωτήρια ΑΕΕ, με πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο τον ίδιο, ζήτησε να υπαχθεί στον πτωχευτικό κώδικα. Τα χρέη της εκείνη την εποχή σε υπαλλήλους, δάνεια, ασφαλιστικές εισφορές, ΙΚΑ και τράπεζες ξεπερνούσαν τα 6 εκατ. ευρώ.

Τον Απρίλιο του 2013 ο Ηλίας Ζάρμπαλης συνελήφθη στο κομμωτήριο του Ψυχικού για μη καταβολή εισφορών στο ΙΚΑ, αλλά το ίδιο απόγευμα αφέθηκε ελεύθερος. Η αδυναμία να πληρώσει τους πιστωτές του είχε ως αποτέλεσμα να γίνει κατάσχεση της μονοκατοικίας του στην οδό Ερμού στη Γλυφάδα και της Porsche Cayenne του. Σήμερα, το συνολικό χρέος του λέγεται ότι βρίσκεται στα 4,6 εκατ. ευρώ, αφού έχουν συνυπολογιστεί τα ακίνητα που έχουν πουληθεί ή θα πουληθούν. Ο Ηλίας Ζάρμπαλης βρίσκεται πλέον στην Αμερική και μόλις πριν από δυο εβδομάδες έκανε τα εγκαίνια του νέου του κομμωτηρίου στην Αστόρια της Νέας Υόρκης.

Νεότερη Παλαιότερη