Trending

Πολυτελή ξενοδοχεία στην Ελλάδα ψάχνουν προσωπικό αλλά δεν βρίσκουν!

Την ώρα που στην Ελλάδα η ανεργία έχει φτάσει σε ιδιαίτερα υψηλά επίπεδα ένα από τα μεγαλύτερα και πλέον πολυτελή ξενοδοχεία στην χώρα αναζητεί σερβιτόρους αλλά δε βρίσκει. Πρόκειται για τα ξενοδοχεία του επιχειρηματία Σπύρου Κοκοτού – του ανθρώπου σύμβολο για τα ξενοδοχεία πολυτελείας «Porto Elounda» και «Elounda Mare» στην Ελούντα της Κρήτης.  Το mononews.gr επικοινώνησε με τον επιχειρηματία Φώτη Κοκοτό ο οποίος βρίσκονταν στην Κρήτη. Η συνομιλία που είχαμε ήταν  ιδιαίτερα διαφωτιστική .

Αυτό το οποίο επεσήμανε είναι ότι “η διοίκηση των ξενοδοχείων που είναι μέτοχος αναζητά 5 σερβιτόρους που να μπορούν να αντεπεξέλθουν σε καθήκοντα ιδιαίτερα υψηλών προδιαγραφών.  Όπως τόνισε ” Έχουμε πέντε (5) κενές οργανικές θέσεις σερβιτόρων. Η μία θέση είναι λόγω αύξησης απασχόλησης (περισσότερες μέρες λειτουργίας) και οι τέσσερις λόγω αποχωρήσεων: ένας έγινε μετρ σε διπλανό ξενοδοχείο, άλλος έγινε μετρ στη Μύκονο, μια κοπέλα πήγε Σαντορίνη, και μια άλλη έμεινε στην Ελβετία όπου τη στείλαμε εμείς το χειμώνα (κάτι που κάνουμε εδώ και χρόνια) για να αποκτήσει διεθνή εμπειρία. “

Όπως εξήγησε ο ίδιος “Οι λόγοι αποχώρησης, σε γενικές γραμμές, είναι (α) πως η Ελούντα “μετράει” πολύ στα βιογραφικά, άρα παίρνουν καλύτερες θέσεις αλλού, (β) πως ταβέρνες σε Μύκονο και Σαντορίνη πληρώνουν “στο χέρι” χωρίς να ελέγχονται όπως ελεγχόμαστε εμείς, και (γ) πως έχουν μεταναστεύσει αυτοί που είναι διατεθειμένοι να φύγουν και να δουλέψουν αλλού, έχοντας τα φόντα και τα προσόντα για επιχειρήσεις υψηλής στάθμης.”

O Φώτης Κοκοτός στην συνομιλία του με το mononews.gr δεν δίστασε να παραδεχτεί ότι “εάν βάλoυμε την ίδια αγγελία στην Αυστρία είναι σίγουρο ότι μέσα σε μια ημέρα θα λάβουμε τουλάχιστον 10 βιογραφικά. Όμως εγώ δεν θέλω Αυστριακούς σερβιτόρους θέλω Έλληνες. Και θα επιμείνω μέχρι να βρω.” Επί της ουσίας ο επιχειρηματίας με αυτή του την κουβέντα για μια ακόμα φορά απέδειξε  ότι στηρίζει την χώρα του και τους Έλληνες εργαζόμενους.
mononews.gr
Νεότερη Παλαιότερη