Trending

Που βρίσκονται τα golden boys;

Σε ποιους κλάδους οι CEO παίρνουν ακόμα 8.000 ευρώ, τι μάρκα εταιρικών αυτοκινήτων «φοριέται» στα υψηλά και ποια στα μεσαία στελέχη, ποια μπόνους παραμένουν παρά την κρίση και ποια περιοχή της Ελλάδας αμείβει «χειρότερα» για την ίδια δουλειά.

Αυτές είναι μερικές από τις ενδιαφέρουσες ερωτήσεις στις οποίες απαντά η έρευνα της συμβουλευτικής εταιρείας Kienbaum.

Οι καλύτερα αμειβόμενοι εργαζόμενοι στην ελληνική αγορά, όπως θα ανέμενε κανείς, είναι οι πρόεδροι Εκτελεστικής Επιτροπής/CEO, που εισπράττουν κατά μέσο όρο 116.000 ευρώ ετησίως μεικτά (8.285 το μήνα).

Στη δεύτερη θέση βρίσκονται οι επικεφαλής Νομικής Υπηρεσίας με 105.000 ευρώ ετησίως, στην τρίτη θέση ακολουθούν οι επικεφαλής Επιχειρησιακής Ανάπτυξης και Σχεδιασμού με 89.000, ενώ στην τέταρτη θέση βρίσκεται ο διευθυντής Εργοστασίου με 85.000 ευρώ ετησίως.

Χαμηλά στη λίστα βρίσκεται η θέση του υπαλλήλου Τμήματος Ανθρώπινου Δυναμικού, που αμείβεται με 18.000 μεικτά ετησίως, του Τεχνικού Παραγωγής με 17.000, του Υπαλλήλου Ελέγχου Ποιότητας 17.000, του Υπαλλήλου Ποιοτικού Ελέγχου 17.000, του/της Ρεσεψιονίστ και του Ειδικού Τεχνικής Υποστήριξης 14.000.

Όπως αναφέρει η Δρ. Ευαγγελία Μαρκάκη (επιστημονική υπεύθυνη της έρευνας για την Ελλάδα) οι καλύτερα αμειβόμενοι κλάδοι είναι των ορυχείων και μεταλλίων με αμοιβές συνολικά 56% πάνω από το μέσο όρο, του εμπορίου με 12% πάνω από το μέσο όρο, της πληροφορικής και των τηλεπικοινωνιών με 9% πάνω από το μέσο όρο. Αντίθετα, ο κλάδος του τουρισμού αμείβει χαμηλότερα από το μέσο όρο.
Νεότερη Παλαιότερη