Trending

Σκυλακάκης: Θέλετε να επενδύσετε στην Ελλάδα; Καλύτερα ρίξτε τα χρήματά σας σε πηγάδι

Ένα άρθρο του Προέδρου της Δράσης Θεόδωρου Σκυλακάκη έχει συγκεντρώσει πληθώρες αντιδράσεις (θετικές και αρνητικές) δημοσιευόμενο στο kourdistopotokali.gr

Το άρθρο αναφέρει χαρακτηριστικά:
"Τι εξηγεί την καταστροφική ύφεση που ζει η Ελλάδα τα τελευταία χρόνια. Στην πρώτη της φάση το βασικό αίτιο ήταν η κρατική χρεοκοπία και η αναγκαστική ύφεση που έρχεται σε μια χώρα που ζει με δανεικά και παύουν να τη δανείζουν γιατί δεν πρόκειται ποτέ να τα επιστρέψει. Μετά όμως από την πρώτη τριετία και τον περιορισμό των ελλειμμάτων, η βασική αιτία της ύφεσης άλλαξε. Στη συνέχεια το πραγματικό αίτιο της συνέχισης της ύφεσης ήταν η συρρίκνωση των επενδύσεων. Του μοναδικού εργαλείου που διαθέτει μια χώρα που δεν μπορεί να δανειστεί για να δημιουργήσει θέσεις εργασίας και ανάπτυξη. Οι επενδύσεις έπεσαν στην Ελλάδα στο 11% του ΑΕΠ, από το 20% που είναι ο μέσος όρος της Ευρωζώνης. Το χαμηλότερο ποσοστό επενδύσεων στην Ευρώπη και από τα χαμηλότερα στον κόσμο.

Τι προκάλεσε την ραγδαία πτώση των επενδύσεων; Η χώρα είτε ούτως είτε άλλως παγίως δεν μπορούσε να προσελκύσει σοβαρές ξένες επενδύσεις, λόγω διαφθοράς, γραφειοκρατίας και εχθρότητας προς την επιχειρηματικότητα. Προστέθηκε σ’ αυτά η μακροοικονομική αβεβαιότητα (που δεν έχει ακόμα αρθεί) και σταδιακά άρχισε να αυξάνεται και η φορολογική επιβάρυνση.

Τι έρχεται λοιπόν να κάνει τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ. Φέρνει μια νέα φορολογική καταιγίδα, που εξοντώνει ό,τι κίνητρο είχε απομείνει για εργασία και επενδύσεις και καθιστά πλέον την επιχειρηματικότητα και τις επενδύσεις στην Ελλάδα πράξεις τελείως παράλογες οικονομικά.

Είστε επενδυτής και έχετε 1 εκ. ευρώ. Αν τα βάλετε στην Ελλάδα του ΣΥΡΙΖΑ θα αναλάβετε τον κίνδυνο μιας χώρας σε κατάσταση στασιμοχρεοκοπίας, με όλα τα προβλήματα που περιγράψαμε και η επιχειρηματική σας δραστηριότητα θα επιβαρύνεται με πανάκριβη ενέργεια, πανάκριβους έμμεσους φόρους (24%), πανάκριβες ασφαλιστικές εισφορές και πανάκριβα επιτόκια δανεισμού από τις τράπεζες (αν βρείτε να σας δανείσουν). Αν παρόλ’ αυτά η επένδυση πετύχει και αρχίσετε να βγάζετε κέρδη τότε θα πληρώσετε 29% φόρο και μετά άλλο 15% φόρο στα μερίσματα και μετά άλλο ένα 10% έκτακτη εισφορά. Γιατί να επενδύσετε στην Ελλάδα; Υψηλότερη απόδοση και μεγαλύτερη εξασφάλιση θα έχουν τα λεφτά σας αν τα ρίξετε σ’ ένα πηγάδι!

Τι θα πάρει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ (για όσο επιβιώσει), από τους φόρους αυτούς. Πενιχρά πράγματα μια που κι όσοι έχουν ήδη κέρδη θα φροντίσουν να τα εξαφανίσουν ή να φύγουν από την Ελλάδα ή να στραφούν στην μαζική φοροδιαφυγή κι φοροαποφυγή. Το ίδιο και οι ελεύθεροι επαγγελματίες και επιστήμονες, που εκτός των κανονικών φόρων έχουν να πληρώσουν και την κρυφή φορολογία (λεηλασία των ασφαλιστικών τους εισφορών), που συνεπάγεται το ασφαλιστικό Κατρούγκαλου.

Συμπέρασμα. Τα μέτρα που ψηφίζονται και καταστρέφουν εντελώς τα κίνητρα για εργασία και επενδύσεις, στη χώρα με τη μεγαλύτερη ανεργία και τις μικρότερες επενδύσεις στην Ευρώπη, είναι αυτοκαταστροφικά σε βαθμό ηλιθιότητας. Πρόκειται για τα πιο ανόητα οικονομικά μέτρα από καταβολής ελληνικής οικονομικής πολιτικής.

*Χειρότερη ακόμα κι από την οικονομική πολιτική του Ανδρέα Παπανδρέου, οι καταστροφικές αποφάσεις του οποίου είχαν τουλάχιστον κεϋνσιανές δικαιολογίες για όσο μπορούσε ακόμα να δανειστεί."
Νεότερη Παλαιότερη